Pyhä 17.4.2024

Kevään strategia- ja henkilöstöpäivitys


Kevät tuo SM-kilpailuiden ohella aina tulevan suunnittelua. SSF on työskennellyt viimeiset 3 vuotta muutosprosessin parissa: organisaation rakennetta on muutettu ja panoksia suunnattu tulevaisuuden menestystekijöiden vahvistamiseen. Urheilun osalta erityisesti urheilijaosaaminen, kilpailukykyyn liittyvät olosuhteet sekä valmennusosaaminen ja -johtajuus ovat olleet keskiössä. Tulevaisuuden suunnitelmia ja menestystekijöitä on viimeisen vuoden aikana kiteytetty edelleen SSF:n strategiaan 2021-2026. Suunnitelmia ja tavoitteita työstetään yhdessä seurojen kanssa kevään Seuraneuvottelupäivässä 22.5.   

Kevät tuo tulleessaan paitsi uuden strategiakauden, myös muutoksia Ski Sportin henkilöstössä. Alppihiihdon urheilujohtajana ja muutoksen tekijänä profiloitunut Tommi Viirret jää tehtävästä sivuun sopimuksen päättyessä toukokuussa. Tiedotamme tulevista roolituksista ja niihin liittyvistä henkilövalinnoista tuonnempana.

Haluamme kiittää Tommia ansiokkaasta työstä alppihiihdon kehittämisessä kohti kestävämpää menestystä. Erityisesti urheilijan polku sekä siihen liittyvät sisällöt, integroituminen valtakunnalliseen yläkouluakatemiaan (YKA) ja valmentajien koulutuspolku ovat kaikki tulevien vuosien menestykseen positiivisesti vaikuttavia tekijöitä. ”Toivon vahvaan lajikokemukseen tukeutuvan evidence based – valmennuksen jatkuvan ja jalkautuvan entistä vahvemmin osaksi kotimaista alppivalmennuskulttuuria ja urheilijaosaamista koko urheilijan polun matkalle junioreista huippu-urheiluun”, kannustaa Tommi Viirret.

Huippu-urheilussa alpin maajoukoukkueet nojaavat vahvasti Keski-Euroopan Base -toimintaan sekä vauhdilla kehittyvän Olympiavalmennuskeskus Vuokatti-Rukan (OVK) asiantuntijuuteen. Erityisesti fysiikkavalmennuksen ja testauksen asiantuntijaksi OVK-ympäristöön palkatun Teemu Rauhalan panosta odotetaan innolla. Tommin panos sekä Base-toiminnan että OVK-yhteistyön rakentamisessa on ollut arvokas. ”OVK:n tuki on ensiarvoisen tärkeää huippu-urheilijoillemme ja heidän valmentajilleen. Maajoukkueiden menestyksen elinehto on toimia samoissa olosuhteissa lajin huippujen kanssa. Siksi Suomen alppiorganisaatiolla tulee olla fyysinen tukikohta Keski-Euroopassa, johon on helppo integroida myös valmennuksen tukipalveluita”, sanoo Tommi.

Nyt aloitettuja prosesseja jatketaan tulevilla kausilla ja niiden resursointi jatkuvuuden varmistamiseksi on osa SSF:n tavoitteita. Suomalaisen osaamisen ja valmennusjärjestelmän kehittyminen on vastaus kiristyvän kansainvälisen kilpailun haasteeseen. Luotu pohja on erinomainen startti. Onnistuminen edellyttää koko yhteisöltä yhteistä tahtotilaa hyödyntää rakenteita ja edelleen kehittää omaa osuuttaan.

Tommi lähettää vielä terveisensä koko lajiyhteisölle: ”Kiitokset kaikille, joiden kanssa sain työskennellä. Kiitos myös alpin yhteisölle tuesta – kritiikistäkin – näiden muutaman vuoden aikana. Erityiskiitos lajin vapaa-ehtoistyöntekijöille korvaamattomasta panoksestanne lajin hyväksi ja tsemppiä kaikille laskijoille tulevaisuuteen.”

Myös muilla organisaation osa-alueilla pyritään vaihtamaan rytmiä ja kehittymään strategian suunnassa. Kaupallinen toiminta ja siihen liittyvä markkinointiosaaminen arvioidaan kevään aikana. Olemme lisänneet myyntivoimaamme solmimalla yhteistyön Rivents Oy:n kanssa ja tekemällä myyntiyhteistyötä lajia aikaisemmin menestyksekkäästi johtaneen Janne Leskisen kanssa. Markkinoinnin ja viestinnän osalta jatkamme valitulla kehityspolulla, jonka tuloksena yhteisöviestintä on nyt aikaisempaa säännöllisempää, monipuolisempaa ja viihdyttävämpää. Iso kiitos tästä kuuluu viestintäpäällikkönä useita rooleja lähes yksin hoitaneelle Ellinora Pelamolle. Ellinoran työsopimuksen päättyessä pyrimme edelleen kehittymään ja samalla vastaamaan kaupalliseen haasteeseen, jossa markkinointiviestinnän osaaminen tulee olemaan kriittistä.

Toivotamme koko yhteisölle aurinkoisia keväthankia ja vielä ainakin kuukauden kestävän hiihtokauden menestyksekästä jatkoa. Nähdään viimeistään seuraneuvottelupäivässä 22.5.!

Artikkelia muokattu: