Sappee 13.7.2024

Levillä avataan alppihiihdon pujottelun maailmancup-kausi 19.-21.11.2021

Levillä on kaikki kunnossa pujottelun maailmancup-kauden avaukseen. Kisarinne Levi Black on erinomaisessa kunnossa tarjoten tasapuoliset olosuhteet kaikille kisaajille.

Satojen talkoolaisten myötä kisaolosuhteet on saatu erinomaiseen kuntoon, joten luvassa on tiukkataistelu voiton lisäksi myös toisen kierroksen paikoista. Suomalaisittain odotukset ovat juuri toisen kierroksen paikoista ja sitä myöten mahdollisista maailmancup-pisteistä. Levillä niihin on hyvä mahdollisuudet, kun rata säilyy hyvässä kunnossa myös suurilla lähtönumeroilla laskeville.

Kuusi suomalaislaskijaa mukana viikonlopun kisoissa

Haastajana kisoihin lähtevä Suomen joukkueeseen kuuluu viime vuonna Levillä säväyttänyt Rosa Pohjalainen sekä Riikka Honkanen, Kia Hakala ja Erika Pykäläinen.

Charlotte Henriksson ja Riia Pallari laskevat uransa ensimmäiset maailmancup-tason laskut.
Henrikssonille pääsy Levin starttiportille on yhden unelman täyttymys.

  • Pienestä pitäen olen haaveillut Levin maailmancupiin osallistumisesta. Olen enemmän suurpujottelija, mutta tänä syksynä olemme treenanneet enemmän myös pujottelua.
  • Olen harjoitellut Levillä liki koko alkukauden. Pärjäsin karsinnoissa ja sain sitä kautta paikan kisoihin. Perjantaina varmaan jo jännittää, mutta eikös se ole ihan hyvä merkki?, kysyy Riia Pallari.

Toista kertaa Levin maailmancupiin valmistautuvat Erika Pykäläinen lähtee hakemaan ehjää suoritusta.

  • Haluan laskea niin, ettei tarvitse jälkikäteen miettiä mitä olisi voinut tehdä paremmin. Treeneissä olen erityisesti keskittynyt ajolinjoihin. Levillä meillä on iso joukkue, joka luo lisää laskufiilistä. Kotikisassa on aina kiva laskea.

Kia-Emilia Hakala on Suomen joukkueen kokeneempia. Levin kisat ovat hänelle neljännet. Valmistautuminen on sujunut hyvin, mutta aina jotain pientä hiottavaa löytyy.

  • Eritoten jyrkälle pitäisi saada vielä lisää varmuutta. Suomun FIS-ksoissa kaaduin ja viime päivät ovat menneet levon ja kuntoutuksen merkeissä.

Riikka Honkanen lähtee hyvillä mielin lauantain kisaan.

  • Treenit ovat sujuneet hyvin, joten hyvillä mielin lähden lähtöportille. Semmoisen hyvä fiiliksen löytäminen on tavoitteena.

Urheilijoita on mahdollista haastatella perjantaina Levillä Panorama hotellin pihalla olevalla mixed zonella klo 16-17. Medioita pyydetään ilmoittamaan etukäteen toiveet urheilijoiden ja valmentajien haastatteluille ja valokuvaamiselle.