Pyhä 17.4.2024

Norjan Lucas Braathen, 20, suurpujottelun voittoon Söldenissä – Samu Torsti karsiutui täpärästi toiselta kierrokselta

Samu Torsti FIN, Alpine Ski Team Finland, Photo: Teemu Moisio/PTB-Creative

Alppihiihdon maailmancup jatkui Itävallan Söldenissä miesten suurpujottelulla.

Rettenbachin jäätiköllä miehet laittoivat alppisirkuksen kutkuttaviin asetelmiin heti ensimmäisellä kierroksella kun kärkipaikkaa piti Sveitsin Gino Caviezel muiden kärkimiesten haastaen pohja-aikaa sadaosasekuntien erolla.

Suomen Samu Torsti avasi kautensa taipuen tiukasti toiselta kierrokselta. Maaliviivan ylitettyä sijoitus oli 32:s ja lopputuloksissa ensimmäisen kierroksen myötä 34:s, jääden toisen kierroksen paikasta 0.11 sekuntia.  Torsti starttasi kisaan lähtönumerolta 47.

– Lasku oli suoraa jatkumoa siihen, mitä treeneissäkin on ollut. Ylä-ja alaosa oli sellaista laskemista, mitä se on ollut harjoituksissakin ja jokaisella osa-alueella on kehitytty. Tänään näkyi laadukkaan arkisen työn tekeminen, hyvällä mielellä eteenpäin, summaa Torsti.

Toisella kierroksella miehet pistivät kova kovaa vasten ja kilpailun voittoon laski nuori 20-vuotias Norjan Lucas Braathen ajassa 2:14.41. Toiselle sijalle Sveitsin Marco Odermatt 0.05 sekunnin erolla kärkeen ja kolmantena joukkuetoveri Gino Caviezel (+0.46).

Alppihiihdon maailmancup jatkuu Itävallan Lechissa 13.-14.11. miesten ja naisten paripujottelulla. Miesten suurpujottelun maailmancup jatkuu Ranskan Val D` Iseressä joulukuun 05.-06.12. Sitä ennen avataan pujottelukauden avaus Levillä marraskuun 21.-22. kahdella naisten pujottelun osakilpailulla.

Audi FIS Ski World Cup Results / Sölden 18.10.2020!