Sappee 20.6.2024

Ski Sport Finland ojensi ensimmäisen Fearless Finns -statuksen Ari Huuselalle – Imoca Stark-aluksen köydet irroitettiin maailmanvalloitukseen Lauttasaaressa

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fearless Finns näki päivänvalon viime perjantaina, 14.08.20 kauden KICK OFF -tapahtumassa, jossa maajoukkueurheilijat, kumppanit ja median edustajat nauttivat helteisestä Helsingistä. Tänään modernisoitu sisutarina sai uuden juonenkäänteen, kun Ski Sport Finlandin toimitusjohtaja Iiro Kaukoniemi sekä lajiliiton projektipäällikkö Marcus Sandell ojensivat ensimmäisen Fearless Finns -statuksen yksinpurjehtija Ari Huuselalle. 

– Päätettiin aloittaa tällainen suomalaisen rohkeuden sanan saattaminen ja se, mitä olet aikeissa tehdä kuvastaa hyvin suomalaista pelottomuutta ja periksiantamattomuutta. Tällä tervehdyksellä haluamme kutsua sinut Fearless Finns -heimoon, kun kannat ylpeydellä Suomen lippua maailmalla niin kuin muutkin huippu-urheilijat, sanoi toimitusjohtaja Kaukoniemi tervehdyksessään Huuselalle. 

Huusela sai maailmanvalloitukseen mukaansa Fearless Finns -tuotepaketin. Monista rohkaisevista tervehdyksistä silminnähden liikuttunut mies lupasi lähteä myös pujottelemaan suksilla, jahka palaa maankamaralle. 

Huuselan tavoitteena on purjehtia 44.000 kilometriä maailman ympäri purjeveneellä. Yksin, pysähtymättä, ilman apua ja mahdollisimman nopeasti. Huusela haluaa saavuttaa jotain, jota vähemmän kuin 100 ihmistä ovat aikaisemmin saavuttaneet. Vendeé Globe on yksi maailman vaativimmista purjehduskisoista, jossa yksin purjehditaan myötäpäivään maailman ympäri läpi Atlantin ja Tyynen valtameren. (Lähde: https://www.arihuusela.com) 

Huusela painotti, että uni on kaikista tärkein voimavara purjehduksessa. Huusela on käynyt myös harjoituttamassa unensaantia, jotta stressaavissakin hetkissä nukahtaminen on mahdollista. 

– Siinä kohtaa kun on liian väsynyt, eikä uni tule alkaa olla jo liian vaarallinen itsellekin. On ollut pakko opetella nukahtamaan kovankin paineen keskellä, tämä taito olisi tarpeellinen kaikille, summaa Huusela Imoca Starkin kannelta. 

Ski Sport Finland haluaa nostaa jatkossa merkityksellisiä, rohkeita ja positiivisia suorituksia ansaitusti esiin. 

– Haluamme antaa “ Official Fearless Finn” -statuksen ihmisille, jotka jakavat meidän ideologian ja jotka ennakkoluulottomasti ovat lähteneet toteuttamaan omia unelmiaan. Kannustamme yhteisöön, jossa uskallamme lähteä tavoittamaan uusia saavutuksia, pelkäämättä mahdollisia seurauksia ja epäonnistumisia matkan varrella. Saavuttaakseen päämäärän, on oltava rohkea ja itsevarma sekä utelias. Ihailun ja kunnioituksen osoituksena, haluamme nimittää sisukkaita suomalaisia “Official Fearless Finn” :ksi, kommentoi projektipäällikkö Sandell. 

Ari Huusela on ensimmäinen Fearless Finns -heimoon nimitetty sisukas suomalainen. 

Ski Sport Finland toivottaa suotuisia tuulia ja tiukkoja solmuja maailmanympärimatkalle koko miehistölle.