Pyhä 17.4.2024

Syöksylaskun SM-mitaleista kilpailtiin Ylläksellä

SM-syöksyn naisten kilpailuun saatiin kaksi tyytyväistä voittajaa. Avauskierroksen jälkeen kisaa johti GrIFK:n Charlotte Henriksson 13 sadasosan erolla Harjavallan Jymyn Kia-Emilia Hakalaa. Neljä aikaisempaa syöksymestaruutta voittanut Hakala kuittasi aikaeron toisella laskulla, joten molemmille saatiin sama aika 1:59.97.

– Parempihan se näin on, kuin jos toinen häviäisi tiukan kilpailun yhdellä sadasosalla. Omat laskut eivät olleet teknisesti loistavia, mutta hauskuus edellä tänään mentiin. Syöksyä on todella vaikea harjoitella, edellisen kerran olen laskenut syöksyä täällä Ylläksellä keväällä 2019. Tästä nauttii suunnattomasti. Jos olisi porukka, jonka mukana pääsisi harjoittelemaan, niin ehdottomasti olisin heti mukana, innostui aiheesta Kia-Emilia Hakala.

Syöksyn SM-kultamitalisti Kia-Emilia Hakala

Toinen SM-kultamitali meni huomattavasti kokemattomammalle vauhtilaskijalle Charlotte Henrikssonille. – Eilen harjoituksissa oli ensimmäistä kertaa sykäsukset jalassa ja tämä oli ensimmäinen aikuisten sarjan syöksykisa. Suurpujottelu on suosikkilajin, mutta tästä Ylläksen syöksystä tykkäsin kovasti. Pidän vauhdista, en pelkää vaan nautin menosta. Ei minusta tule vauhtilaskijaa ainakaan kovin paljon vaikeimpiin rinteisiin. Sykä auttaa superg:tä. Jos vauhtikisoja olisi enemmän, olisin tietenkin mukana, lupasi Charlotte Henriksson.

Toinen syöksyn kultamitalisti Charlotte Henriksson

– Kulta ja pronssi voitetaan ja hopea hävitään. Me emme halua aiheuttaa kenellekään pahaa mieltä, totesivat tyytyväiset voittajat.

Syöksyn SM-pronssin voittaja Hyvinkään Slalomseuran Erika Pykäläinen nojaili pitkiin suksiinsa palkintoja odotellessaan.  Nämä ovat minun ensimmäiset syöksysukseni. Olen laskenut näillä kaksi EC-syöksytreeniä Santa Caterinassa, mutta kisaan en uskaltanut mennä. Eilen laskin pari hyvää harjoitusta, mutta tänään meni vähän penkoille, kommentoi pronssimitalisti. Pykäläinen jäi kärkiajasta ensimmäisellä kierroksella +0.68 ja toisella +0.76.

SM-syöksyn neljäs oli Ruka Sl:n Maisa Kivimäki, viides SCST:n Riia Pallari ja kuudes Ruka SL:n Veera Alaniska.

Miesten SM-syöksyn voitti Rovaniemen SCST:n Elian Lehto. – Ihan mukavaa köröttelyä. Eilisestä rataa oli hieman paranneltu ja pinta oli hyvä. Viimeinen lasku oli hyvä, aikaisemmat eivät oikein osunet kohdalleen. Minulla on vähän enemmän kokemusta syöksykisoista kuin muilla pojilla ja taitaa olla enemmän silmää, kuinka syöksylaskuun pitää suhtautua. Tänä vuonna syöksytreeniä on tullut vain parin EC-kisan yhteydessä Saksassa ja Itävallassa. Superg:tä olen harjoitellut paljon ja se on auttanut myös syöksyyn. Jos saisin mahdollisuuden mennä MC-syöksykisaan tai ainakin EC-kisaa, niin olisin tanassa menossa. Kokemuksia pitää saada, ne ovat kaiken a ja o tässä lajissa, totesi kisaansa tyytyväinen Elian Lehto.

Miesten syöksyn kultamitalisti Elian Lehto

GrIFK:n Jaakko Tapanainen laski hyvän ensimmäisen kisalaskun ja oli vain 17 sadasosaa Lehtoa perässä. Toinenkin lasku onnistui, mutta Lehdon rutistukseen ei granilainen pystynyt vastaamaan, joten aikaero venähti sekuntiin. Saman tapaan sujui myös SM-pronssin voittaneen SCST:n Turo Torvisen kisa. Seurakaveri oli lopulta kaksi sekuntia nopeampi. Miesten kisan neljäs oli VaSkin Samu Torsti, viides HSC:n Erik Saravuo ja kuudes HySSin Emil Keränen.