Sappee 20.6.2024

Suomen kumparemiehet komeaan triplavoittoon Eurooppa Cupissa Taivalkoskella – Riikka Voutilainen 4:s 


Taivalkoskella Eurooppa Cup jatkui välipäivän jälkeen kolmannella osakilpailulla. Suomen A-maajoukkueen liittyessä remmiin suomalaismenestys oli taattu. 

Kärkikolmikko  koostui kolmesta suomalaisesta, kun Johannes Suikkari otti nimiinsä kolmannen peräkkäisen osakilpailuvoiton 84.51 pisteellä, Miska Mustosen ollen toinen 81.20 ja Jussi Penttala kolmas (80.66). 

– Hyvä päivä kaiken kaikkiaan ja kyllähän tuo finaalilasku oli hyvä, täytyy myöntää. Karsinnassa ei ihan onnistunut hyppyjen alastulot mutta tiesin mitä pitää tehdä toisin. Huikea kolmoisvoitto. Mun mielestä oli tosi hyvä panos tänään koko joukkueelta, etenkin nuorilta laskijoilta, jotka lähtivät haastamaan niinkun pitääkin. Huomenna vielä yksi kisa täällä niin keskitytään vielä siihen, kommentoi Suikkari


– Karsinnassa epäonnistuminen mutta riitti onneks kuitenkin finaaliin ja siellä sitten ihan perus lasku, mitä olen treeneissä tuossa rinteessä laskenut. Helpot ja loivat mäet ei ole koskaan ollu mun bravuuri, täsmentää kolmanneksi tullut Penttala. 

Kokonaisuudessaan kymmenen parhaan joukossa nähtiin peräti kuusi suomalaisnimeä. 

Väliin mahtui neljännelle sijalle Ranskan Thibaud Mouille ja viidenneksi Marius BourdetteRasmus Karjalainen 6:s, Olli Penttala 7:s,Jimi Salonen 9:s, Aleksi Kaisla 13:s, Riku Voutilainen 14:sSeveri Vierelä 24:s ja Melvin Kangas 27:s. 

Naisten sarjassa Riikka Voutilainen kilpailun 4:s ja Laura Laukkanen 11:s. Naisten sarjan voittoon Ranskan Fantine Degroote 72.34 pisteellä, toiselle sijalle Saksan Annika Merz (69.87) ja Tśekkien Eliska Coufalova (69.65). 

Tulokset, MO, EC, Taivalkoski