Vihti Ski Center 28.3.2024

Elian Lehto paransi roimasti FIS-pisteitään syöksylaskussa Itävallan mestaruuskilpailuissa

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Itävallan Saalbachissa ratkottiin  Itävallan mestaruuksista niin yleisessä sarjassa (NC) kuin junior -sarjassa (NJC).

Lehto sijoittui ensimmäisenä käydyssä Itävallan yleisen sarjan mestaruuskilpailussa 15:s ja junioreiden mestaruuskilpailussa sijalle 7.

Rovaniemeläinen paransi FIS-pisteitään saaden yleisen sarjan mestaruuskilpailusta 38.65  FIS-pistettä ja Junior-sarjan mestaruuskilpailusta 38.72. Tähän asti Lehdolla oli saldossa syöksylaskusta 45.31 FIS-pistettä.

– Hyvää tekemistä ja potentiaalia löytyy, kun huomio syöksytreenien määrän. Hyvin tyytyväinen olen eiliseen ja tähän päivään, pisteetkin parani ja sitä myöden maailmanranking, summaa Lehto tunnelmiaan Saalbachista.

Itävallan mestaruuteen kiihdytti maailmancupeissakin top30:ssa nähty Daniel Danklmaier (+0.11) Kärkiajan kuitenkin tahditti Sveitsin Yannick Chabloz 1:07.32. Lehto jäi kärkiajasta +0.98, NC.

Junioreiden mestaruuden nimiinsä nappasi kahdeksanneksi tullut Philipp Lackner, mutta kärkiajan  tauluun asetti Sveitsin Alexis Monney 1:07.57. Lehto jäi kärkiajasta 0.85 sekuntia.