Sappee 16.9.2023

Tutustu alamäkipyöräilyyn: kansallinen bike park -päivä 28.6.2023

Bike park -päivä on mainio hetki tutustua laskettelun ja lumilautailun kesäiseen serkkuun, eli alamäkipyöräilyyn. Keskiviikkona 28.6.2023 on useassa keskuksessa tarjouksia lipuista, varusteista ja opastuksesta. Bike park -päivä on mainio hetki tutustua laskettelun ja lumilautailun kesäiseen serkkuun, eli alamäkipyöräilyyn. Keskiviikkona 28.6.2023 on useassa keskuksessa tarjouksia lipuista, varusteista ja opastuksesta.
Alamäkipyöräily on helpompaa ja hauskempaa kuin kuvittelit! Keskiviikkona 28.6.2023 vietetään kansallista bike park -päivää ja silloin on useassa keskuksessa tarjouksia lipuista, varusteista ja opastuksesta.

Alamäkipyöräily on kesäinen vastine laskettelulle ja lumilautailulle. Keskusten rinteet on valjastettu alamäen iloihin ja mäen päälle noustaan hisseillä. Perheenjäsenten tai kavereiden kanssa vietetään liikunnallinen päivä luonnon helmassa.

Reitit on tehty hauskoiksi ja itselleen sopivimman alamäen voi valita talvesta tuttujen väritunnusten avulla: sininen reitti on helppo ja punainen vaatii jo enemmän taitoa.

Bike park -päivä on täynnä tapahtumia ja tarjouksia

Nyt jokaisella on mahdollisuus tutustua huippuhauskaan kesälajiin, sillä keskuksissa vietetään kansallista bike park -päivää keskiviikkona 28. kesäkuuta 2023. Tapahtumassa mukana olevilla keskuksilla on tarjouksia lipuista, varusteista ja opastuksesta.

Alla on listaus bike parkeista ja niiden tarjouksista 28.6.2023:

Ellivuori

Ellivuoressa 28.6.2023 kahden tunnin kokeilu sisältäen lipun ja varusteet maksaa 40 euroa. Bike patrol on mukana päivässä oppaan roolissa kertomassa reiteistä ja opastamassa alkuun.

Iso-Syöte Bike Park

Iso-Syötteen paketti (lippu, varusteet & opastus) maksaa 91 e/hlö.

Kalpalinna

Kalpalinna tarjoaa 28.6.2023 keskuksen kokeilupakettia (sis. fillari, kamat ja lippu) 96 e/hlö – niin kauan kuin pyöriä riittää. Lisäksi tarjolla on halukkaille myös ryhmäopastusta 20 % alennuksella. Pakettien ja opetuksen varaukset etukäteen sähköpostilla: info@kalpalinna

Kokonniemi

Porvoossa on ilmaista opastusta tarjolla koko ilta. Normihintaiset pyöräpaketit 75 euroa (2 h) ja 90 euroa (4h), varataan verkkokaupasta.

Laajis

Ohjattu tutustumispaketti 49 euroa sisältäen enduropyörän ja suojavarusteiden vuokran, kahden tunnin hissilipun skeä ryhmäopastuksen lajin pariin.

Levi – huom. uusi päivä 7.7.2023!

Levillä vietetään vietetään kansallista bike park -päivää vasta 7. heinäkuuta 2023.

Levi tarjoaa päivän aikana päivän bike park -paketit -50% (sisältää lipun, pyörän ja välineet) edullisempaan hintaan 52,50€ euroa/hlö sekä hissilipun päivälle -50% 16,75€. Lisäksi päivän aikana järjestetään kaksi bike park -peruskurssia aloittelijoille.

Klo 10.00 Bike park -peruskurssi lapsille (8–12 v.) 49 euroa (sisältäen opastuksen + 3 välineet ja pyörän + hissinousut kurssin ajaksi).
Klo 14.00 Bike park -peruskurssi yli 13-vuotiaille ja aikuisille 49 euroa (sisältäen opastuksen + 3 h välineet ja pyörän + hissinousut kurssin ajaksi). Osta paikkasi ja liput ennakkoon verkkokaupasta www.levi.fi/webstore.

Mustavuori

Mustavuoressa on tapahtumapäivänä kahden tunnin kurssi (sis. varusteet, hissilippu ja opetus) 50 euroa. Lisäksi päiväliput puoleen hintaan.

Nuuksio Bike Park

Nuuksio Bike Parkissa (talviselta nimeltään Swinghill) hinnoittelu on juhlapäivänä yksinkertaista: omilla kamppeilla 20 euroa ja jos tarvitsee fillarin ja varusteet, niin 40 euroa. Kesto on kaksi tuntia ja se sisältää myös ohjauksen. 28.6.2023 Nuuksio bike park on auki kello 13–21.

Setit seuraavasti 13–15, 15–17, 17–19 ja 19–21. Jos haluaa varmistaa pyörävuokran, niin kannattaa varata Nuuksio Bike Parkin sivuilta etukäteen.

Ounasvaara

Tapahtumapäivänä Ounasvaaralla on reittien esittelyä yhteistyössä paikallisen bike park -porukan kanssa sekä ilmainen hissi pyöräilijöille. Tavoitteena on saada yksi kokonaan uusi reitti käyttöön kauden avaukseen, joka on Ounasvaaralla osuu kansalliseen bike park -päivään.

Ruka Bike Park

Rukalla kokeilu on tehty helpoksi. Bike park -päivänä 28.6.2023 pyörävuokra sekä suojat päiväksi maksaa vain 20 euroa ja päivän hissilippu on 10 euroa. Lisäksi Ruka Bike School järjestää Bike Park intro- ja jatkokurssit sekä Werneri Bike Park 2 -kurssin lapsille hintaan 10 euroa/kurssi.

Lisätietoja päivän ohjelmasta löydät Rukan sivuilta.

Ruosniemi Town Hill Center

Ruosniemi tarjoaa tapahtumapäivänä kahden tunnin Bike Park -paketin (sis. pyörä, varusteet ja hissilippu) hintaan 40 euroa ja antaa tarvittavan opastuksen.

Rusko Bike Park

Bike Park -paketti sisältäen 2 h hissilipun, pyörän ja varusteet maksaa kansallisena bike park -päivänä 60 euroa. Paikan päällä on myös ohjausta hissin käyttöön ja yleisiin pelisääntöihin liittyen.

Sappee

Sappee tarjoaa 28.6.2023 superedullisen mahdollisuuden tutustua bike park -pyöräilyyn. Tarjolla on Bike Park -paketti, joka sisältää opetuksen, vuokrafillarin, suojavarusteet sekä hissilipun. Paketin hinta on vain 49,90 euroa (kesto 2 h). Paketit on ostettavissa Sappeen verkkokaupasta.

Tahko

Kansallisena bike park -päivänä 28.6.2023 on Tahkolla Mini Mountain -alue veloituksetta käytössä (eli matto- ja sompahissi). Paikan päällä on ohjaaja antamassa vinkkejä lajin aloittamiseen.

Ylläs

Ylläksen tarjous kansallisena bike park -päivänä on koko paketti 50 euroa (sisältää hissilipun, suojat ja pyörän koko päiväksi + 90 min ohjaus). Opetukset ovat klo 12.00 lapset ja 14.00 aikuiset. Opetuksiin ilmoittautuminen etukäteen sähköpostilla: jere.loytokorpi@yllas.fi

Muutokset mahdollisia, joten kysy tarkemmat lisätiedot suoraan keskuksista. Osoitteet ja yhteystiedot löydät myös Bikeparkfinland.fi-sivuilta.

Päivitetty 22.6.2023: Levin ajankohta siirtyy hissiongelman takia, uusi päivä on 7.7.2023. Mielakka ei ole 28.6.2023 auki, joten tarjous poistettu.

Artikkelia muokattu:

Luitko jo nämä?

Ylläksellä on tapahtunut viime vuosina paljon. Laskettelijoita ilahduttaa kuuden hengen tuolihissi sekä pitkä katettu mattohissi. Lisäksi Gondoli-rinteen valaistusta ja lumetusta on uusittu.
Vuoden Bike Park 2023 on Ruka. Keskuksen vahva ja kokonaisvaltainen panostus bike parkiin näkyy. Rukalla niin aloittelijat kuin konkarit löytävät mielenkiintoista ajettavaa.
Ski.fi-kortti on paras laskettelijan etukortti.
Tanja Poutiainen-Rinne kiipesi ensimmäistä kertaa maailmancup-osakilpailun korkeimmalle palkintopallille Levillä 2004. Kesällä 2023 hän laski samaan mäkeen rakennettua slalom-rataa pyörällä.
Pyöräily sopii eloisalle Emmalle: ”Alamäkipyöräily on sosiaalinen tapahtuma, hissimatkalla voi tarinoida kaikenlaista.”
Mikä bike park ansaitsee halutun ja himoitun palkinnon? Osallistu valintaan ja voit voittaa kausikortin!
Sirly Ylläsjärvi tutustui alamäkipyöräilyyn opettajan kanssa ja innostui lajista.
Sami Hyypiän ehkäpä tunnetuin saavutus on Mestareiden Liigan voitto Liverpool FC:n riveissä vuonna 2005. Mittavan ammattilaisuran ohella hän on pelannut yli 100 maaottelua Huuhkajissa. Ammattilaisuran päättyminen on mahdollistanut uudet lajit. Nyt Sami Hyypiä on innostunut alamäkipyöräilystä.
Kypärän ja ajolasien lisäksi bike parkissa kannattaa käyttää muitakin suojia. Moni kuski pukee päälleen ainakin hanskat sekä kyynär- ja polvisuojat.
Hyvin suojaava, mukava ja tuulettuva kypärä on ehdoton varuste bike park -ajoon.

Lumilautaliiton uusimmat

Ski Sport Finlandin uusimmat

Lue lisää

Matti Lehikoinen on Suomen Hiihtokeskusyhdistyksen FMBIA-kouluttaja ja toinen koulutusohjelman rakentajista. Lisäksi hän ohjaa kesäisin leirejä mm. Sappeen bikeparkissa.

Alamäkipyöräily on helpompaa kuin kuvittelit – Matti Lehikoinen kertoo vinkit alkuun

Ajovinkit
Hissillä nousu bike park -reittien päälle sujuu nopeasti ja helposti.

Hissin käyttö pyörällä on helppoa

Ajovinkit

Kommentti: Täydellinen yhdistelmä naisille – alamäki ja polkupyörä

Ajovinkit