Nuuksio Bike Park 15.5.2024

Jurmu ja Puhakka slopestylen Suomen-mestareiksi

Kuva: Henri Laakkonen
Kovatasoisen ja tiukan slopestylen mestaruudet ratkottiin Kasurilassa.

Kasurilassa Siilinjärvellä laskettiin lumilautailun Suomen-mestaruuskisojen toisena lajina slopestyle. Perjantaina siinä kisattiin karsinnat ja lauantaina finaali, joka yltyi todella kovatasoiseksi ilotteluksi.

Erityisen kovaa laskemista oli miesten sarjassa, jossa kolmen kärki oli kokonaisuudessaan vain kahden pisteen sisällä. Voittoon laski lopulta nokialainen maajoukkuelaskija Erik Jurmu takanaan Juho Vantaala sekä maajoukkueen Ville Jukola, joka voitti torstaisen big airin. Voitto oli Jurmun ensimmäinen SM-kisoissa.

– Kisahan meni hyvin. Sain suunnittelemani runin tehtyä. Tykkäsin radasta tosi paljon, ja sain keksittyä siihen omasta mielestä hyviä juttuja. Sain pidettyä hommat kasassa ja se riitti voittoon, mikä ei todellakaan ollut itsestäänselvyys. Oli kovaa kilpailua, ja onnittelut toisillekin pojille. Tämä oli minun ensimmäinen Suomen-mestaruus missään sarjassa. Olen kyllä iloinen, on se kova status. Kyllähän se maistuu siihen porukkaan päästä. Tänään tuli kovia temppuja: Suomen tulevaisuus on hyvissä käsissä, Jurmu kommentoi.

Miesten sarjassa nähtiin todella paljon voltteja reileistä ulos ja 1080-asteen spinejä, mutta myös naisten puolella laskeminen oli kovaa. Useampi laskija onnistui 720-asteen spineissä, ja varsinkin reilien puolella monet laskijat onnistuivat erinomaisesti.

Voittoon naisten puolella ylsi rovaniemeläinen Iina Puhakka, joka on aiemmin laskenut myös maajoukkueessa mutta nyt keskittyy valmentamiseen:

– Hyvältä nyt tuntuu. Vähän on laskuja alla, niin tämä oli positiivinen yllätys. Viime vuonna sain SM-kisoissa hopeaa, mutta edellisestä Suomen-mestaruudesta on jo useita vuosia. Tämä on mulle ensimmäinen kulta avoimessa sarjassa. Vaikka nykyään harvemmin kisaankin, niin ei se kilpailuvietti ole hävinnyt minnekään. Nykyään olen enemmän valmentajana, niin kiva on olla täällä omien laskijioiden kanssa laskemassa ja nähdä kuinka ne ovat menneet eteenpäin. Hyvältä näyttää laskeminen tänä päivänä, ja etenkin nämä nuoremmat laski tosi kovasti tänään. On lupaavaa, Puhakka kertoo.

Muut päivän voittajat olivat kids-sarjan Mimosa Bisi ja Lenna Leppänen, gromien Janni Joenväärä ja Pyry Posio sekä rookieiden Emmi Hyväri ja Dennis Larkiala.

SM-kisat Kasurilassa päätetään sunnuntaina halfpipellä.

Tulokset: https://liveheats.com/events/199862

Kasurila SM24 viralliset yhteistyökumppanit ovat Kasurila, Kuoma, Blue Tomato ja Burton.