Pyhä 17.4.2024

Menestystä opiskeluun ja urheiluun Vuokatti-Ruka Urheiluakatemiassa!

” Vuokatti-Ruka Urheiluakatemia tarjoaa loistavan mahdollisuuden yhdistää opiskelun ja huippu-urheilun yläkoulusta alkaen aina korkeakouluopintoihin ja varusmiespalvelukseen saakka. Varmistamme, että urheilijoilla on kansainvälisen vertailun kestävä päivittäisvalmennus ja toimintaympäristö. Tukena nuorilla on urheilun asiantuntijat. Lahjakkaat nuoret voivat saavuttaa oman potentiaalinsa urheilussa. Toimimme eettisesti kestävästi. Koulutus ja siviiliuraan valmistautuminen hoidetaan vastuullisesti ja suunnitelmallisesti.” -Vesa Mäkipää, Vuokatti-Ruka Urheiluakatemia koordinaattori

Akatemian päivittäisvalmennus toteutetaan Rukalla Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian toimesta. Kuva: Samu Karvonen

Yläkoululeiritykset

Lumilautailun yläkoululeirit Vuokatissa on tarkoitettu lumilautailua aktiivisesti harrastaville yläkouluikäisille laskijoille, jotka haluavat oppia uutta sekä laskemisessa että muussakin taitoharjoittelussa. Leireillä harjoitellaan lajitaitoja oman tason mukaan. Lumilautailun yläkoululeireillä opetellaan harjoittelemaan myös fyysisiä ominaisuuksia (esim. liikkuvuus ja voima) sekä huoltamaan omaa kehoa jotta turhien loukkaantumisten välttämiseksi. Leireillä tehdään myös oman koulun antamia koulutehtäviä, joten leiriläisellä täytyy olla myös kiinnostusta ja tsemppiä koulutehtävien tekemiseen.

Leireille haku on auki 15.4.-31.4.

Lisätietoja:
valmentaja Simo Suopanki / simo.suopanki@fsa.fi / 050-5342177
www.vrua.fi/vuokatti/leiritoiminta/

Yläkoulun 9. luokka

Rukan koulu mahdollistaa 9-luokkalaisille ohjattua liikuntaa rinnelajeihin yhteensä noin 10 tuntia viikossa koulupäivien sisällä tai välittömässä koulupäivän yhteydessä. Tunnit koostuvat Kasva urheilijaksi -kurssista, harjoituksista rinteessä sekä koululiikunnasta. Lisäksi nuori osallistuu seuran harjoituksiin sekä oman lajinsa yläkoululeiritykseen. Urheilun viikkotuntimäärän on näin mahdollista nousta yli 20 tuntiin. Tavoitteena on nuoren urheilijan hyvä päivä, jossa tuetaan oppilaan kasvua tavoitteelliseksi ja osaavaksi urheilijaksi. Rukan koulu mahdollistaa urheilun ja opiskelun yhdistämisen rinnelajeissa ja on osaltaan kehittämässä suomalaisen urheilun kaksoisuramallia.

https://www.vrua.fi/rukan-koulu-rinnelajien-urheiluylakoulu/?fbclid=IwAR14xYoif8oSWuUeCbO2ttwrMcjoSb8YsVJioK-sDK8bJcHst_be5WyGD4Y

Lukio ja ammattiopisto

Urheiluakatemiatoiminnan tavoitteena on yhdistää koulunkäynti ja urheilu sekä luoda opiskelijoille mahdollisuus kehittyä opiskelijana, urheilijana ja ihmisenä.Tarjoamme asiantuntevaa valmennusta ja huippuolosuhteet lumilautailun harjoittamiseen toimintaympäristössämme, jonka keskuksena toimii Ruka ja Kuusamo. Valmentajina toimii kokeneita liikunnanohjaajia ja fysiikkavalmentajia. Valmennus koostuu fysiikka- ja lajitreeneistä ja itse lajiharjoittelusta. Syksyllä hyödynnämme Keski-Euroopan jäätikköolosuhteita valmistautuessa kilpailu- ja harjoituskauteen. Rukan rinteiden säilölumirinteet avautuvat lokakuun alussa, mikä mahdollistaa parhaat olosuhteet jo syksyllä. Keväällä jatkamme lajiharjoituksia toukokuulle.

Lue lisää täältä: https://ruka.vrua.fi/hae-mukaan/

Kainuun prikaatin urheilukoulu

Puolustusvoimien urheilukoulun tehtävä on kouluttaa tiedusteluryhmiä poikkeusolojen tarpeisiin. Sotilaskoulutuksen lisäksi Urheilukoulu mahdollistaa lahjakkaiden urheilijoiden valmentautumisen varusmiespalveluksen aikana. Urheiluvalmennuksen tavoitteena on kasvattaa ja kehittää urheilijaa kokonaisvaltaisesti mahdollistaen etenemisen kansainväliselle huipulle. Urheilukoulu on osa suomalaista huippu-urheilun valmennusjärjestelmää. Päivittäisvalmennus toteutetaan yhdessä Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian kanssa. Urheilukoulu tekee yhteistyötä myös Olympiakomitean, lajiliittojen, seurojen ja henkilökohtaisten valmentajien kanssa parhaiden yksilöllisten ratkaisuiden löytämiseksi. Urheilukoulu vastaa varusmiespalvelusta suorittavien urheilijoiden kokonaisrasituksen seurannasta. Lisäksi urheilijoilla on käytössään monipuoliset testaus- ja fysioterapiapalvelut.

Kainuun prikaatin akatemiaryhmä

Jos tähtäät huipulle tai jo olet siellä, sinulla on mahdollisuus yhdistää varusmiespalvelus ja valmentautuminen Kainuun prikaatissa, joko akatemiaurheilijana tai Urheilukoulutoiminnan lumilajien urheilijana. Akatemiaurheilijaksi Vuokatti-Ruka Urheiluakatemia parantaa huipulle tähtäävän nuoren urheilijan mahdollisuuksia nousta lajinsa huipulle. Kainuun prikaatin varusmiehille tarjotaan mahdollisuudet harjoitella päämäärätietoisesti akatemian alaisuudessa. Tavoitteena on tukea huipulle tähtäävää urheilijaa kokonaisvaltaisesti ja tehostaa varusmiesten päivittäisharjoittelua. Sinulle tarjotaan hyvät harjoitusolosuhteet, mahdollisuus päivittäisharjoitteluun, mahdollisuus osallistua kilpailuihin palveluksen sallimissa puitteissa. Ryhmässä on  eri lajien urheilijoita ja valmentajia, joita kaikkia yhdistää tavoite päästä huipulle.

Lisätietoja Vuokatti-Ruka urheiluakatemian sivuilta: https://vrua.fi/varusmiespalvelus/