Nuuksio Bike Park 15.5.2024

Miten pääsee alkuun?

Lumilautaharrastuksen voi aloittaa melkein missä tahansa missä on lunta ja loiva tasainen mäki. Hiihtokeskuksessa pääsylippuna toimii hissilippu. Harjoittelurinteessä ei kuitenkaan aina vaadita hissilippua. Varmista lipun tarve ennen rinteeseen menoa.

Minkä ikäinen voi aloittaa lumilautailun?

Lumilautailun aloittamiselle ei ole ikärajaa, eikä ennen lumilautailun aloittamista tarvitse osata laskea muilla välineillä. Pienimmät myynnissä olevat lumilaudat ovat pituudeltaan 80cm.

Mistä saa lumilautaopetusta?

Lumilautailuopetus helpottaa lajin aloittamista, mutta ei ole välttämätön. Opetusta lumilautailuun tarjoavat hiihtokoulut lähes kaikissa Suomen keskuksissa. Tarjolla on usein sekä yksityis- että ryhmätunteja. Useasta hiihtokoulusta löytyy myös osaamista soveltavaan lumilautaopetukseen.

Hiihtokoulujen yhteystiedot löydät kootusti täältä.

Myös kaverit ja tuttavat voivat toimia hyvinä ohjaajina lajin pariin pääsemiseksi. Katso vinkit lumilautailun aloittamiseen SHKY:n videoilta

Kun lumilautailun perustaidot on hallussa, voi liittyä mukaan alueen lumilautaseuran toimintaan. Katso seurat: http://fsa.fi/liitto/jasenseurat/