Nuuksio Bike Park 15.5.2024

Nuuksio Bike Park tuo fengshuin ja stimmungin pyöräilyyn

Nuuksio Bike Parkin valtit: upea luonto ja sijainti lähellä pääkaupunkia. Nuuksio Bike Parkin valtit: upea luonto ja sijainti lähellä pääkaupunkia.
Espoon Nuuksion kätköistä löytyy suositun kansallispuiston lisäksi yksi maamme vanhimmista hiihtokeskuksista. Swinghill laajensi kesällä 2018 toimintansa ympärivuotiseksi, kun Nuuksio Bike Park syntyi.

Nuuksio Bike Park on omanlainen, aivan kuten talvinen sisarensa Swinghill. Itse asiassa nimenvaihdoksen myötä kokonaisuutta tulisi nykyään kutsua nimellä Nuuksio Ski & Bike, mutta Svinkkari, Swingerhill tai Espoon Chamonix pysynevät pitkään kanta-asiakkaiden puheissa.

Nuuksio Bike Parkista ei oikein voi puhua tuomatta esiin keskuksen talvista olemusta. Vanha ja perinteikäs keskus on tunnettu omanlaisesta tunnelmastaan – ”stimmungista”.

Nuuksio Bike Park: reittejä aloittelijoille, haasteita osaajille ja perinteikkään hiihtokeskuksen tunnelmaa.

Talven pakkasista tutun lähikeskustunnelman aistii myös kesän hikisinä hellepäivinä. Rinneravintola voi olla kesällä hiljainen, mutta vuokraamossa ja mäen päällä on mukavan rento meininki. Vakiovieraiden puheissa vilahtaa Nuuksion tunnelman ja stimmungin lisäksi keskuksen fengshui.

Nuuksio Bike Park on lähellä pääkaupunkia ja keskellä luontoa

Nuuksio Bike Park on periaatteessa kuin mikä tahansa aktiivinen lähimäki, mutta sillä on kaksi valttikorttia. Näistä ensimmäinen on sijainti lähellä pääkaupunkia. Reilu puoli tuntia pääkaupungista on monelle juuri sopiva matka. Lisäksi keskus on saavutettavissa myös julkisilla liikennevälineillä.

Lähelle on helppo tulla. Reittivalikoimista löytyy vaihtoehtoja kaiken kokoisille kuskeille.

Toinen valttikortti on upea luonto. Nuuksio on yksi Suomen suosituimmista kansallispuistoista. Kansallispuiston kymmenien kilometrien mittainen reittiverkosto kiertelee kallioisella järviylängöllä ja jylhien metsien siimeksistä löytyy raikasvetisiä lampia. Aivan Nuuksio Bike Parkin naapurissa on vierailun arvoinen Luontokeskus Haltia.

Näillä reiteillä ajaa myös näkövammaiset

Tutusta mäestä on kehittynyt varsin asiallinen ja ihmisläheinen bike park, jota kehitetään suurella sydämellä.

Keskuksesta löytyy flow-henkistä bermibaanaa, metsäistä enduro-reittiä, rock gardenia ja hyppylinjaa – sekä harjoittelualue alamäkipyöräilyä aloitteleville ja perheen pienimmille kuskeille.

Myös kansallispuiston naapuruston metsissä riittää ihailtavaa.

Nuuksio Bike Park on viime vuosina mahdollistanut alamäkipyöräilyn myös erityisryhmille. Keskuksessa on järjestetty kursseja esimerkiksi näkövammaisille pyöräilijöille. Syksyllä 2023 Nuuksio Bike Park huomioitiin Vuoden Teko -palkinnolla:

”Nuuksio Bike Park on ottanut edelläkävijän roolin erityisryhmien huomioimisessa. Bike park tarjoaa elämyksiä heille, joilla ei muuten olisi mahdollisuuksia harrastaa alamäkipyöräilyä. Nuuksio Bike Parkin työ alleviivaa, että kaikki ovat tervetulleita ja voivat kokeilla alamäkipyöräilyä”, raati perusteli palkintoa.

Espoolainen rakkauden kesä 2024

Jo ennen kuin lumet olivat Nuuksiosta sulaneet, aloitettiin uuden bike park -kauden työstäminen. Reitit ovatkin saaneet runsaasti lämpöä ja rakkautta osakseen. Vanhoja reittejä on osin uusittu ja luvassa on myös kokonaan uusia reittejä.

Edellisen kesän pitkä uutuusreitti, Green Mile, oli ensimmäisiä kasvojen kohotuksen saaneita. Nyt reitti tarjoaa kaikille sopivan ajamisen lisäksi uusittuja wallrideja sekä laituriylityksiä.

Green Milen muotoja on hiottu kesälle 2024.

Forrest on saanut yläosaan uudet suuremmat bermit ja pari varsin ilmavaa droppia.

Hyppylinja Jump Street -reitti kokee kesän aikana suuren muutoksen, kun yläosaa jatketaan kokonaan uudella linjauksella ja nykyiset muodot uusitaan. Samalla Fury-reitin yläosa saa uuden linjauksen. Rinnealueella kulkevat Gump ja Easy Rider on luvattu uusia perusteellisesti isojen bermien reseptillä.

Myöhemmin kesällä 2024 kansallispuistoa ja järvimaisemaa ihaillessa katse saattaa osua uusittuun Snakes on a Plane -reittiin, joka tarjoaa jatkossa entistä isompaa bermiä ja soljuvampaa flowta.

Pidempien reittien lisäksi myös harjoitusalueella tapahtuu, kun vanha köysihissi korvataan sompahissillä ja harjoitusrinteen pituus tuplaantuu. Keskuksen reittikartta ja -kuvaukset löytyy Swinghillin sivuilta.

Myös palveluihin on luvattu panostaa: vuokrapyörien määrää on lisätty, pyöräkoulun kurssitarjonta on monipuolista ja Cafe Nuuksiolla on bar & grill -tyylinen tarjonta.

Ajopäivän päätteeksi törmän päällä saa pyörän pestyä ja kuulumiset vaihdettua ajokavereiden kanssa.

Lisävoimaa ja yhteistyötä bike parkin pyörittämiseen

Kesälle 2024 Nuuksio Bike Parkin manageriksi on palkattu FMBIA-ohjaaja ja bike patrol Jaakko Kallio. Nuuksiolaisille tutun persoonan avuksi koulutetaan alkukesästä neljä uutta bike park -ohjaajaa ja nykyiset ohjaajat kouluttautuvat edelleen tarjoamaan vieläkin kattavampaa opetusta.

Nuuksiossa riittää tapahtumia. Yksi alamäkikuskien suosikeista on syksyinen ”night rider”.

Kesän uutuustapahtuma, Nouxfest-ulkoilufestivaali, järjestetään 8.–11.8.2024. Luvassa on laaja kattaus eri ulkoilma-aktiviteettien kokeiluja, kursseja, kisoja, työpajoja, luentoja, tuote-esittelyjä ja näytöksiä.

Kesän tarjonnassa on mukana elämysyritysten verkosto Nuuksio Lakeland, jonka kautta aivan Nuuksio Bike Parkin naapurissa löytyy fat bike- ja maastopyörien vuokrausta, sekä majoitusta vaikka trendikkäissä glamping-teltoissa.

Näissä maisemissa kelpaa hymyillä. Nuuksio Bike Parkin pyöräohjaajat ja bike patrolit Jarno Olin (selin vasemmalla) sekä Jaakko Kallio.

Luitko jo nämä?

Meri-Teijo Bike Park tarjoaa korkeuserometreihin nähden ilahduttavan monipuolisen reittikattauksen.
Vuoden hiihtokeskus 2024 on Ylläs. ”Kiitos hiihtokeskusten määrätietoisen työn, voi Suomea matkailun näkökulmasta pitää jo varteenotettavana alppihiihtomaana”, totesi raadin puheenjohtaja, Visit Finlandin johtaja Kristiina Hietasaari.
Vappuna kaikki on mahdollista. Jopa saada pandat ja bikinirajat saman päivän aikana.
Kevät vietetään hyvässä seurassa ja rennolla otteella. Tässä nautitaan Rukan Wappulounaasta.
Apocalyptican Paavo Lötjönen ja Eicca Toppinen ovat suksimiehiä. ”Laskettelussa yhdistyy hyvällä tavalla urheilu, vauhti, ulkoilu ja luonnosta nauttiminen”, Paavo kertoo.
Aurinkoisella kelillä vauhdikasta loskasurffausta kaverin kanssa, mikä voisi olla hienompaa?
Ehdota vuoden hiihtokeskusta ja lähirinnettä. Voit voittaa kausikortin valitsemaasi hiihtokeskukseen!
Pehmeä kevätrinne innostaa laskemaan. Roope Tonteri kävi tutustumassa Swinghillin parkkiin 7.3.2024.
Monen laskettelijan ja lumilautailijan mielestä kevät on talven kruunu. Kerro mielipiteesi kevätlaskuista ja osallistu Bollén lasien arvontaan.
Nyt on aihetta hymyyn, iloon ja riemuun: Iso-Syötteen huipulle pääsee jatkossa nopealla tuolihissillä.

Lumilautaliiton uusimmat

Ski Sport Finlandin uusimmat

Lue lisää

Alamäkipyöräily on mainio tapa nauttia kesäisistä laskettelurinteistä. Idea on sama kuin talvella: hissillä ylös ja kunnostettuja reittejä pitkin alas!

Parhaat pyöräreitit löydät hiihtokeskuksista

Bike park -uutiset
Hissillä nousu bike park -reittien päälle sujuu nopeasti ja helposti.

Hissin käyttö pyörällä on helppoa

Ajovinkit
Nuuksion perukoilla on keväällä 2022 urakoitu ja kesällä pääseekin nauttimaan entistä paremmista reiteistä.

Nuuksio Bike Park – esittelyssä kaikki uutuudet

Bike park -uutiset