Nuuksio Bike Park 15.5.2024

Kasurilan SM-kisat startattiin big airilla

Kuva: Henri Laakkonen
Avoimen sarjan voittoon Ville Jukola ja Saana Korhonen.

Lumilautailun SM-kilpailut käynnistyivät torstaina Kasurilassa big airilla. Hienossa auringonpaisteessa lasketussa kisassa oli mukana lähes sata kilpailijaa, ja olosuhteet olivat mitä mainioimmat.

Päivän aikana nähtiin todella laadukasta laskemista uusilta tulokkailta. Avoimessa sarjassa varsinkin miesten puolella käytiin kova kamppailu, kun useampi laskija teki 1080 tai enemmän. Voittoon miehissä laskin lopulta Ville Jukola, josta voitti ensimmäistä kertaa Suomen-mestaruuden avoimessa sarjassa:

– Ihan hyvältä tuntuu. Oli aika kova kilpailu, mutta ihan selkeästi sain voitettua. Erittäin tyytyväinen olen omiin suorituksiin. Sain ensin backside 1080 päälle ja sitten switch backside 1260. On niitä harjoiteltu, että ei ne ollut paha tehdä. Mutta olen tyytyväinen, että sain kaikki kolme laskua päälle. Erittäin hyvällä fiiliksellä lähden seuraaviin päiviin. Slopestyleen haen paljon erilaisia juttuja ja monipuolisuutta. Kultaa lähden hakemaan tottakai, Jukola kommentoi.

Naisten puolella usea laskija joutui jättämään kisat väliin, mikä jätti osanotot vähäisemmiksi. Silti myös siellä nähtiin hienoa laskemista, ja lopulta Saana Korhonen pääsi myös ensimmäistä kertaa avoimessa sarjassa korkeimmalle paikalle:

– Vähän yllätyin, että voitin. En ollut ihan ajatellut, että näin käy. Monet laskijat olivat kipeänä, niin eivät tänne päässeet ja se tiputti osallistujamäärää. Tämä oli mun ensimmäinen voitto open-sarjassa, mutta rookieissa olen voittanut aiemmin useasti. Jossain vaiheessa ehkä käyn Eurooppa cupissa tulen käymään, mutta kuvaushommat kiinnostaa enemmän. Hyvällä fiiliksellä lähden slopestyleen – rata ainakin on hyvä, Korhonen kertoo.

Muita päivän voittajia olivat kids-sarjan Lenna Leppänen ja Mimosa Bisi, gromien Pyry Posio ja Aurelia Kaila sekä rookieiden Sami Vasarainen ja Laura Anga.

SM-kisat jatkuvat Kasurilassa perjantaina slopestylen karsinnoilla, josta jatketaan lauantaina slopestylen finaalilla. Sunnuntaina kisa päätetään halfpipellä.

Tulokset: https://liveheats.com/events/199863

Kasurila SM24 viralliset yhteistyökumppanit ovat Kasurila, Kuoma, Blue Tomato ja Burton.