Ylläs 12.4.2024

Suomen-mestaruusviikonloput lasketaan Kasurilassa ja Tahkolla

Kuva: Samu Karvonen
Freestyle-lajit lasketaan Kasurilassa, banked slalom Tahkolla.

Kotimaan lumilautakausi huipentuu seuraavien kahden viikon aikana, kun kaksi isoa kilpailua järjestetään peräkkäisinä viikonloppuina. Ensin lasketaan big airin, slopestylen ja halfpipen Suomen-mestaruuksista Kasurilassa ja seuraavaksi banked slalomissa Tahkolla.

Kasurilassa laskettiin edellisen kerran SM-kisoja kaksi vuotta sitten, ja nyt on ilo päästä sinne uudestaan. Torstaina vuorossa on big air, perjantaina slopestylen karsinnat, lauantaina slopestylen finaali ja sunnuntaina halfpipe.

Kasurilaan osallistuu SM-kisoille tuttuun tapaan suuri joukko laskijoita, joiden mukana myös maajoukkueesta tuttuja nimiä. Muun muassaa Kalle Järvilehto, Telma Särkipaju ja juuri nuorten MM-kisoissa hienosti menestyneet Pyry Posio, Erik Jurmu, Dennis Larkiala ja Ville Jukola ottavat kisoihin osaa.

Banked slalomin Suomen-mestaruuksista kisataan tuttuun tapaan jälleen Tahkolla, mihin lajin paralympiamitalisti Matti Suur-Hamari suunnittelee radan. Kisa on ollut sen alusta asti erittäin suosittu, ja kallistettujen kurvien mestaruuksista tulee jälleen kisaamaan suuri joukko vauhdista innostuneita. Mukana viikonlopussa on myös Eero Ettalan ja HP Parviaisen Eero & HP Tour, jossa kisataan ja pidetään hauskaa hieman tavallisesta poikkeavan lumilautailun parissa. Sekä Kasurilassa että Tahkolla esiintyy myös Kätfish-yhtye.

Lisätietoja tapahtumista:

Kasurila SM24 (big air, slopestyle, halfpipe)
4.-7.4.
Info Kasurila: https://www.ski.fi/sm24-kasurila/

Tahko SM24 (banked slalom)
12.-14.4.
Info Tahko: https://www.ski.fi/sm24-banked-slalom-tahko/

Kasurila SM24 viralliset yhteistyökumppanit ovat Kasurila, Kuoma, Blue Tomato ja Burton.
Tahko SM24 viralliset yhteistyökumppanit ovat Tahko Mountain, Kuoma, Blue Tomato ja Burton.