Sappee 13.7.2024

Jyväskylän vesihyppyrit modernisoitiin

Jyväskylän Freestyle Seuran (JFS) aktiivit ovat urakoineet Laajavuoren Vuorilammella viime syksynä ja tänä keväänä urakalla. Siellä on jo pitkään sijainneet vesihyppyrit, jotka nyt uusittiin perusteellisesti.

Karjalainen. Kumparelaskun lajipäällikkö Eemeli Kallas ja valmentaja Juha Hautsalo valvoivat harjoituksia. Kallas kertoo, että uusiminen on vaatinut paljon talkootyötä. 

”Kunnostusprojekti alkoi viime syksynä purkamalla vanha hyppyri pois. Vähän runkoa jätettiin, jota kyllä kovasti vahvistettiin. Keväällä jatkoimme rakentamalla, kaikki laudoitukset, muovitukset ja vesitykset on nyt uusittu. Voi sanoa, että tämä on nyt erittäin hyvin peruskorjattu hyppyri.” 

Kallas kertoo, että talkootyön lisäksi peruskorjaus on vaatinut yhteistyökumppaneita. 

”JFS:n Ari Kananen on häärinyt tämän suunnittelijana ja Tuukka Terva-aho hänen aktiivisena aisaparinaan. Talkootunteja on kertynyt noin 900, eli mittava määrä seuran talkootyötä. Tottakai rahaa on palanut, mutta suuri osa tarvikkeista ja muista varusteista on saatu hankittua erilaisten yhteistyösopimuksien kautta.”

Kumparelaskijat pääsevät valmistautumaan entistä paremmissa olosuhteissa kohti MM-kautta. 

”Tämä on loistava uudistus, kun saatiin uusi matto ja nokkaa profiloitua. Tämä on erinomainen oheisharjoite kesäksi ja vielä arkiympäristössä. Mikäpä sen parempaa.” 

Kallas kertoo, että vesihyppyri ei ole pelkästään kumparelaskijoiden harjoituspaikka. Hyppyrissä on kaksi nokkaa, joista pienemmän nokan kulmaa voi säätää hydraulisesti.  

”Täällä käy myös freeski-laskijoita treenaamassa. Paikalliset käyvät aktiivisesti ja toivottavasti muualtakin Suomesta löytyy intoa tulla tänne harjoittelemaan. Perusteiden oppiminen onnistuu hyvin vesihyppyrillä. Sitten kun ryhdytään hyppäämään triploja, niin bagille (hyppypatja) hyppääminen on perusteltua. Yhden-kahden voltin hyppääjille vesihyppyri toimii erittäin hyvin.” 

Laajavuoren vesihyppyreillä järjestetään JFS:n toimesta ohjattua harjoitustoimintaa kesällä 2024 säännöllisesti. Ennen hyppyreille menemistä kannattaa olla yhteydessä JFS:n toimijoihin.  Ominpäin hyppyreillä ei saa harjoitella. 

Kumparelaskija Olli Penttala myhäilee tyytyväisenä päivän hyppyharjoitusten jälkeen.

”Tässä ollaan sukset jalassa ja päästään tekemään hyppyjä, hauskaa hommaa näin kesällä. Hyppyri on nyt huomattavasti parempi kuin se vanha, joka purettiin tämän tieltä. Nyt tämä muistuttaa enemmän lumella hyppäämistä. Kesän aika tulee hypittyä satoja kertoja, varmaan kolme-neljäsataa hyppyä.”  

Laajavuoren vesihyppyreillä järjestetään JFS:n toimesta ohjattua harjoitustoimintaa kesällä 2024.

Uusi matto ja vesijärjestelmä tekee laskemisesta jouhevampaa
Rasmus Karjalainen uimassa laiturille
Pienemmän nokan kulmaa ja pituutta voi säätää
Rasmus ja Olli matkalla seuraavaan hyppyyn