Sappee 13.7.2024

Halfpipen SM-tittelit ratkottiin Kasurilan upeassa pipessä

Kuva: Henri Laakkonen
Haastava sää ei haitannut laskijoita.

Kasurilassa laskettiin SM-kisojen päätöslajina halfpipe, jonka aikaan nähtiin kaikenlaista säätä. Aamulla alkanut sankka lumipyry vaihtui kaatosateeseen, mutta ne eivät estäneet laskijoita laittamasta parastaan tai heitä osallistumasta: yli 70 laskijaa otti osaa erittäin hyväntuuliseen ja kannustavaan kisaan. Osallistujia tuli hienosti kaikkiin sarjoihin, ja varsinkin masters-sarjan runsas osanotto ilahdutti.

Kovaa laskemista nähtiin joka sarjassa, mutta varsinkin miesten avoimessa sarjassa meno yltyi kunnon tykittelyksi. Voiton kisassa otti Kasurilan oma poika Antti Komulainen, jonka rani sisälsi back-to-back 720, frontside 540, backside 720 ja caballerial 540. Toiseksi tullut Ville Jukola veti myös isoja 720:siä ja nappasi hopeamitalilla Kasurilasta värisuoran big airin kultamitalin ja slopestylen pronssin seuraksi. Erityismainintana mainittakoon myös gromeissa laskenut Pyry Posio ja kids-sarjan Mimosa Bisi, jotka ottivat Kasurilasta molemmat kolme kultaa.

Halfpipessä voittajat kaiken kaikkiaan oliavt rookieissa Dennis Larkiala ja Vuokko Hyvärinen, gromeissa Aurelia Kaila ja Pyry Posio, kidseissä Kusti Kuusela ja Mimosa Bisi, avoimessa Alma Hakala ja Antti Komulainen sekä masterseissa Annukka Himmi Vassoney ja Aleksi Kumpulainen.

SM-kisakausi ei kuitenkaan vielä ole ohi, vaan seuraavaksi ensi viikonloppuna lasketaan banked slalomin Suomen-mestaruuksista Tahkolla. Perjantaina on vapaat harjoitukset sekä Eero Ettalan ja HP Parviaisen Eero & HP Tourin sessarit ja lauantaina lasketaan itse SM-kisa. Lisätietoja Tahkosta täältä – ilmoittautuminen on auki 10.4. asti.

Tulokset: https://liveheats.com/events/199864

Kasurila SM24 viralliset yhteistyökumppanit ovat Kasurila, Kuoma, Blue Tomato ja Burton.