Sappee 20.6.2024

Elian Lehto jatkaa osana Sveitsin vauhtimaajoukkuetta

maajoukkueen kanssa.

Ski Sport Finlandin toimitusjohtaja Janne Leskinen kertoo, että sopimusneuvottelut kestivät aika pitkään, mutta koko ajan siinä hengessä, että yhteistyö jatkuu. Nyt allekirjoitettu sopimus on vuoden mittainen.

  • Elian on tehnyt hyvää jälkeä rinteessä ja on ollut suosittu henkilö Sveitsin joukkueen keskuudessa, joten hänen haluttiin jatkavan joukkueessa. Hienoa, että sopimus on nyt allekirjoitettu ja Lehto voi lähteä alkavaan kauteen maailman parhaan vauhtijoukkueen kanssa.

Leskisen mukaan sopimuksen tekemistä helpotti Olympiakomitean Lehdolle myöntämä henkilökohtainen tuki.

  • Taloudellinen kokonaisuus on liki identtinen viime kauden kanssa. Sopimuksen tekemistä helpotti se, että Elian sai henkilökohtaista tukea Olympiakomitealta. Tuki on kohdistettu erityisesti yhteistyöhön sveitsiläisten kanssa.

Kesäharjoittelun aloittanut Lehto kertoo, että nyt allekirjoitettu sopimus on hänelle tärkeä matkallaan kohti maailman absoluuttista huippua.  

  • Sveitsillä on mielestäni maailman paras vauhtijoukkue ja haluan olla siinä mukana. Joukkueessa minua on kohdeltu hyvin ja minulla on samat mahdollisuudet menestyä, kuin muillakin joukkueen jäsenillä. 

Elian Lehdon henkilökohtainen valmentaja Eero ”Erkka” Blomqvist on myös tyytyväinen yhteistyön jatkumiseen sveitsiläisten kanssa.

  • Jatkuvuutta ja toisteisuutta tässä on haettu ja tässä sitä saatiin. Elianilla on jatkossakin hyvä mahdollisuus jatkaa matkaansa kohti maailman terävintä huippua.