Sappee 11.6.2024

Haku auki Freeride Academy Muonio valmennukseen

Kuva: Freeride Academy Muonio
Kiinnostaako vapaalaskun yhdistäminen opiskeluun? Muoniossa se onnistuu.

Freeride Academy Muonio on Muonion lukion ja ammattiopisto Lappian yhteydessä toimiva vapaalaskuun ja turvalliseen vuorilla liikkumiseen keskittyvä valmennusakatemia.

Freeride Academyssa voit yhdistää lukio -tai ammattiopintosi ja urheilemisen joustavasti ja mielekkäästi ammattitaistoisten ja osaavien valmentajien ja opettajien johdolla. Akatemian toiminta mahdollistaa myös kilpatoiminnan vapaalaskukilpailuissa Suomessa, kuten Pyhän Freek´end-tapahtuman sekä mahdollisuuksien mukaan ulkomailla, mm. Norges Junior Freeride Cup –kilpailuissa, sekä Big Mountain Championships- kilpailuissa Ruotsin Rikgränsenilla.

Valmennus tapahtuu joustavasti opintojen ohessa yhteistyössä lukion ja ammattikoulun opettajien kanssa. Viikkorunkoon kuuluu kolme aamuharjoitusta ja lumiseen aikaan lajiharjoitukset arki-iltaisin
Jokainen urheilija käy FINLAV–koulutusjärjestelmään kuuluvan Lumiturvallisuus 1 –kurssin, jossa oppii perustaitoja reitin valinnasta, lumivyöryistä, lumiturvallisuusvälineiden käytöstä sekä lumen rakenteesta ja mm. sään vaihtelujen vaikutuksesta lumeen. Urheilijat käyvät läpi myös Niko Program- Nuorten lumiturvallisuuskurssin, jonka Muonion akatremia pilotoi Euroopassa kuluneella kaudella 2022-2023. Lumiseen aikaan tehdään kerran kuussa pitkän viikonlopun leiri, jotta päästään laskemaan myös muualla, kuin lähituntureilla.

Koulutuksissa teemme yhteistyötä mm. Vuoristo-opas Jarmo Metsäkoivun, Suomen Finlavkouluttajien, Oulun kipelykeskuksen sekä Taitoc-taitovalmennuskonseptin Olli Cajanin ja Santasportin kanssa. 

Yhteishaussa Freeride Academy Muonio on mukana, jolloin voi hakea täysipäiväiseksi opiskelijaksi ja Freeride Academy -urheilijaksi Muonion lukioon sekä Ammattiopisto Lappiaan. Valmennuspaikkoja on kahdeksan. Haku on mahdollista myös yhteishaun jälkeen joustavan haun kautta.

Valmennusmaksu on 1300 € kaudessa. Valmennusmaksu sisältää:
– Valmennuksen
– Olos-Pallas-kausikortin
– Kuljetukset lajiharjoituksiin ja leireille Suomessa
-Tarvittaessa asuntolapaikan Muonion Lappian asuntolassa
– Finlav1-lumiturvallisuuskoulutuksen
-Niko Program- nuorten lumiturvallisuuskoulutuksen

Hakuun täältä:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe-X6TfJ5Rzyusnv7LhmwtE7m9SyKCssX-2oTk-jC2HrGR55Q/viewform?usp=sf_link

Lisätetoja:
Mika Fält               
vastuuvalmentaja        
mika.falt@muonio.fi