Nuuksio Bike Park 15.5.2024

Järvilehto 13:s kauden maailmancup-finaalissa

Kalle Järvilehto Kuva: Antti Koskinen
Kauden päätöskisa laskettiin vaikeassa säässä.

Kalle Järvilehto on sijoittunut kolmanneksitoista kauden viimeisessä maailmancupin kilpailussa. Sveitsin Silvaplanassa lasketun slopestyle-kisan voitti Japanin Taiga Hasegawa. Kisan toinen suomalainen Mikko Rehnberg ei aivan päässyt finaaliin.

– Tänään oli tosi kiva laskea. Kisan jälkeen nyt harmittaa, ettei päässyt näyttämään sitä mitä olisin halunnut. Mun akilleen kantapääksi osoittautui ensimmäinen hyppyri: siihen oli tosi vaikea arvioida vauhdit. En saanut siihen hyviä vaihteja näiden kisojen aikana. Olisi siellä ollut kovia temppuja tulossa, ja harmittaa, etten päässyt niitä näyttämään. Siistiä silti, että pääsin finaaliin. Tästä kevään tapahtumiin innolla ja ensi kautta kohti myös, Järvilehto kommentoi.

Järvilehto oli kisojen ensimmäinen laskija oltuaan viimeinen finaaliin päässyt. Hän aloitti molemmat laskunsa vahvoilla reilitempuilla, mutta hän ei saanut kummallakaan laskulla ensimmäisestä hyppyristä yrittämäänsä caballerial 1080:tä kunnolla alas. Kisojen rikkonaisuudesta kertoo, että ensimmäisen kierroksen jälkeen Järvilehto oli kaadutulla laskulla viidentenä.

Valmentaja Tero Manninen oli tyytyväinen, että kisa kuitenkin saatiin pidettyä useita päiviä jatkuneista säähaasteista huolimatta.

– Kelin kanssa kävi hyvä tuuri. Oli luvannut pelkkää pilvistä ja lumimyrskyä, mutta aamuksi saatiin pari tuntia aurinkoa ja saimme hyvät finaalit pidettyä. Ensimmäinen hyppyri oli haastava kaikille. Kalle yritti pari kertaa caballerial 1080:tä, mutta valitettavasti kaatui molemmat. Ensimmäisellä kierroksella Sven (Thorgren) taisi olla ainoa, joka ländäsi. Muuten rata oli tosi hyvä ja Kalle oli hyvällä mielellä kisassa. Tästä on hyvä jatkaa ensi kauteen.

Kisakausi jatkuu vielä Suomessa Eurooppa cupin kilpailulla sekä QKLS Gameseilla eli Suomen-mestaruuskisoilla, jotka molemmat lasketaan ensi viikolla Rukalla.

Tulokset, miehet: https://medias1.fis-ski.com/pdf/2023/SB/6300/2023SB6300RLF.pdf
1.Taiga Hasegawa JPN 92,00
2.Liam Brearley CAN 89,00
3.Sven Thorgren SWE 85,00

13.Kalle Järvilehto 25,00
20.Mikko Rehnberg 58,00

Aikuisten maajoukkueen viralliset kumppanit ovat Kuoma, Ruka ja Urheilu Mehiläinen.