Sappee 13.7.2024

Järvilehto finaaliin Laax Openin slopestylessä

Kuva: Henri Laakkonen
Finaalipaikka on Järvilehdon ensimmäinen Laaxissa.

Laaxissa Sveitsissä slopestylen maailmancupin ensimmäisessä kilpailussa Laax Openissa Kalle Järvilehto on laskenut semifinaaleista finaaliin. Hän oli ainut suomalainen, joka oli päässyt karsinnoista semifinaaleihin.

Päivä oli haastava. Aamulla treenejä jouduttiin myöhästyttämään kovan tuulen ja huonon näkyvyyden vuoksi, ja vaikka hetken näytti jo epäselvältä, pidetäänkö kisoja ollenkaan, saatiin niitä lopulta tiukat karkelot aikaiseksi. Järvilehto epäonnistui ensimmäisellä laskullaan sideongelman vuoksi, mutta toisella hän sai kasattua itsensä loistavasti ja sai tehtyä puhtaasti saman laskun kuin minkä hän teki karsinnoissa. Hän sai jännittää aivan loppuun saakka jatkopaikkaa ollen lopulta viimeisellä finaaliin oikeuttaneella sijalla 12.

Päivä oli Järvilehdolle vuoristorataa:

– Treenit oli tosi hankalassa säässä. Aluksi oli pilvistä ja kovan tuulen vuoksi vauhdit vaihtelivat. Joka kerta piti mennä eri tavalla hyndiin. Se alkoi siitä paranemaan muutama rani ennen kisaa, mutta vauhtien kanssa oli vielä ongelmia. Treeneissä en ollut tehnyt yhtään kisatemppuja ja oli tosi huono fiilis laskea. Aloitettiin kisa, josta moni oli sitä mieltä, että äänestettäisiin siitä vedetäänkö tuulen vuoksi ollenkaan. Kisajärjestäjät vaan sanoivat, että kisa vedetään ja ei ole pakko laskea. Siitä sitten droppasin ekalle ranille, ja ennen ekaa reiliä side aukesi mitä koitin ehtiä kiinnittää. Hyppäsin ekasta reilistä ohi ja aivan motivaatio nollilla. Aika inhottavaa oli. Saatiin vähän kasattua paremmalle fiilikselle toiseen raniin, ja sain sitten saman ranin kuin karsinnoissa ja se meni tosi hyvin. Vauhdit osuivat kohdilleen ja temput tuli just niin alas kuin halusin, Järvilehto kommentoi.

Huomiseen finaaliin hän hakee isoa parannusta laskuun ja aikoo laittaa kaiken peliin:

– Finaaliin on tosi hyvä fiilis. Voi mennä all in ja testata omaa parastaan. Olen fiiliksissä näyttämään, mitä ollaan suunniteltu.

Laax Openin slopestylen finaali on katsottavissa osoitteessa open.laax.com ja se alkaa Suomen aikaa 14.15 alkaen.

Maajoukkueen viralliset kumppanit ovat Ruka, SkiOne ja Kuoma.

Semifinaalien tulokset:
1. Liam Brearley CAN 85,53
2. Noah Vicktor GER 82,00
3. Red Gerard USA 81,58

12. Kalle Järvilehto 71,95