Sappee 13.7.2024

Järvilehto viides ja Särkipaju seitsemäs Edmontonin big airissa

Kalle Järvilehto.

Edmontonissa Kanadassa lasketussa big airin maailmancupin kisan finaalissa nähtiin kaksi suomalaista. Kalle Järvilehto laski finaaliin Telma Särkipajun seuraksi voittamalla miesten semifinaalit. Stadionille rakennetussa hyppyrissä käydyn kisan voittoon laski naisissa Kanadan Jasmine Baird ja miehissä Australian Valentino Guseli.

Uransa toista maailmancupin kisaa laskenut Särkipaju aloitti ensimmäisen mc-finaalinsa hienosti saamalla backside 720:n pystyyn. Sillä hän nousikin kolmannelle sijalle, ja vaikka toisella kierroksella frontside 540 epäonnistui, pysyi hän toisen kierroksen jälkeen kolmantena. Viimeisellä kierroksella useampi laskija onnistui ja lopputuloksena seitsemäs sija.

– Nyt on helpottunut olo, kun ei enää tarvitse kävellä portaita ylös hyppyrille. Jäi hyvä fiilis. Tämä oli taistelua itselle. Treeneissä ei oikein kulkenut: en saanut vauhtia enkä oikein saanut tehtyä mitään. Mieli oli maassa, mutta jotenkin kisaan sain buustattua itseäni: että kyllä mä pystyn ja otan tästä kaiken irti mitä pystyn saamaan. Eka rani meni ihan hyvin ja tuli jaloilleen alas. Sitten olin, että jaa – nyt pitäisi pyöriä toiseen suuntaan. En ollut vielä treeneissä vetänyt frontsideen ollenkaan. Olen ylpeä siitä, että uskalsin vetää. Ei jäänyt kyllä harmittamaan, etten ländännyt sitä. Siinä oli olosuhdetekijöitäkin vaikuttamassa siinä. Ei se aina, ja oli kyllä uskomaton tapahtuma. Yleisö mylvi ja kreisejä faneja, Särkipaju kommentoi.

Kalle Järvilehto aloitti päivänsä vahvasti voittamalla ensin semifinaalit, jonka jälkeen hän jatkoi hienosti myös finaalia. Ensimmäisellä hypyllään hän onnistui loistavasti backside 1620 tailgrabissa, jolla hän oli ensimmäisen kierroksen toinen. Toisella kierroksella hän onnistui loistavasti myös switch backside 1260:ssä, mutta pienemmistä asteista tuli vähemmän pisteitä. Silti hän pysyi palkintopallissa kiinni kolmannella sijalla vielä toisen kierroksen lopussa. Viimeisellä kierroksella hän kuitenkin tippui viidenneksi, eikä saanut päälle switch backside 1620:ttä.

Maailmancup jatkuu seuraavaksi ensi viikolla Copperissa Yhdysvalloissa, jossa myös lasketaan big airia.

Tulokset, naiset: https://medias4.fis-ski.com/pdf/2023/SB/6145/2023SB6145RLF.pdf
1. Jasmine Baird CAN 159,50
2. Evy Poppe BEL 146,50
3. Reira Iwabuchi JPN 143,25

7. Telma Särkipaju 90,50

Tulokset, miehet: https://medias4.fis-ski.com/pdf/2023/SB/6144/2023SB6144RLF.pdf
1. Valentino Guseli AUS 172,50
2. Chris Corning USA 172,00
3. Nicolas Laframboise CAN 168,00

5. Kalle Järvilehto 152,50

Aikuisten maajoukkueen viralliset kumppanit ovat Kuoma, Ruka ja Urheilu Mehiläinen.