Sappee 13.7.2024

Laax Open alkaa tiistaina – Suomen joukkuetta koetellaan

Kuva: Henri Laakkonen
Laaxin maailmancupista ulkona kaksi suomalaista jo ennen kisojen käynnistymistä.

Sveitsissä Laaxissa käynnistyy tiistaina slopestylen maailmancup, mutta kisaan mukaan Suomesta osallistuu vain Enni Rukajärvi ja Mikko Rehnberg. Miehiin olisi ollut toinenkin paikka, mutta se jäi tällä kertaa käyttämättä.

Viime viikolla Rene Rinnekangas loukkaantui Itävallassa maajoukkueen mukana harjoitellessaan, ja tänään Laax Openin treeneissä Rinnekangasta paikkaamaan tullut Valtteri Kautonen loukkaantui niin ikään. Molemmilla kyse on käsivammasta, joiden laajuudesta tullaan kertomaan myöhemmin.

– Harmillisesti meitä nyt koetellaan. Rene oltaisiin tietenkin mielellään täällä nähty, mutta oli ilo kun saimme Valtterin nopealla aikataululla paikkaamaan. Hänellä lasku kulki oikein hyvin, joten on tietenkin harmi, että hänelläkin kävi nyt näin. Toivotaan Mikolle ja Ennille parempaa onnea ja että saisimme hyvät kisat aikaiseksi, päävalmentaja Antti Koskinen kommentoi.

Tiistaina kisat alkavat miesten karsinnoilla, ja keskiviikkona jatketaan sekä miesten että naisten semifinaaleilla. Perjantaiset finaalit näytetään Yle Areenassa suorana klo 14.10.

Aikuisten maajoukkueen viralliset kumppanit ovat Ruka ja Urheilu Mehiläinen.