Nuuksio Bike Park 15.5.2024

Maailmancup jatkuu Copperista kolmen suomalaisen voimin

Kuva: Janne Lipsanen
en joulua ehditään vielä yksi big air hypätä.

Copperissa Yhdysvalloissa jatketaan maailmancupin merkeissä, kun loppuviikosta hypätään big airin kauden kolmas mc-kilpailu. Mukana kisassa on Suomesta kolme laskijaa: viime viikonloppuna Edmontonissa laskeneet Kalle Järvilehto ja Mikko Rehnberg sekä kauden ensimmäiseen kilpailuunsa starttaava Carola Niemelä.

– Ensimmäiset treenit saatu vedettyä ja hyppyri toimii mainiosti. Edmontonissa oli vauhtihaasteita ja tosi pitkä nokka, ja täällä vauhtia kyllä saa ja nokka on nopea ja kiukkuinen. Adaptoitumista toki vaatii, mutta ihan toimiva on. Ainakin Kalle sai hyvän tuntuman hyppyrin ja sanoi sen toimivan. Mikolla pientä flunssaa matkustamisen jälkeen pukkaa, ja slämien aiheuttama tälli selässä vielä tuntuu, mutta eiköhän sieltä kisoihin täysin elvytä. Carola myös kokeili hyppyrin ja hyväksi totesi. Lumimyräkkää tännekin on luvattu, mikä vähän jännitystä aiheuttaa, mutta eiköhän tästä tutulla rutiinilla päästä etenemään, kommentoi kisasta joukkueen team manager Antti Koskinen.

Edmmontonista ja Churista poiketen Copperin kisa lasketaan rinteeseen lumesta tehdyssä hyppyrissä eikä telinehyppyristä. Karsinnat kisataan torstaina klo 18.35 alkaen ja finaali lauantaina klo 19.00 alkaen. Finaali näytetään suorana Viaplaylla ja Yle Areenassa. Karsinnoista ei lähetystä tule, mutta tuloksia voi seurata osoitteessa fis-ski.com.

Aikuisten maajoukkueen viralliset kumppanit ovat Kuoma, Ruka ja Urheilu Mehiläinen.