Sappee 11.6.2024

Rehnberg ja Särkipaju ykköseksi halfpipessä

Kuva: Samu Karvonen
SM-kisat päätökseen halfpipellä hyvin vaihtelevassa säässä.

Kasurilassa saatiin sunnuntaina päätökseen QKLS Games eli lumilautailun Suomen-mestaruuskilpailut, kun halfpipen titteleistä miteltiin. Päivän aikana aurinkokin välillä pilkahti esille, mutta enimmäkseen taivaalta saatiin runsaasti märkää lunta, mikä hidasti vauhtia huomattavasti ja sai hyppyjen korkeudet totuttua pienemmiksi. Kaikesta huolimatta laskijoilla oli hauskaa ja kaikki laittoivat parastaan.

Avoimessa sarjassa voittoon laskivat jo yhdet SM-kullat aiemmin Kasurilasta ottaneet Telma Särkipaju ja Mikko Rehnberg. Mikko otti aiemman kultansa big airista, Telma slopestylestä. Rehnberg veti päivän isoimpia hyppyjäa ja muun muassa hienot back-to-back 720:t ja Särkipaju puhtaan, ison laskun, jossa hän muun muassa sai ensimmäisen kerran kisassa frontside 540:n.

Toiseksi miehissä tuli slopestylen voittaja ja big airin hopeamitalisti Kalle Järvilehto ja kolmanneksi upeasti kolme pronssia ottanut, Kasurilassa jälleen kisoihin hetkeksi palannut Roope Tonteri. Naisissa toisen sijan otti big airin voittaja ja slopestylen pronssimitalisti Eveliina Taka sekä kolmanneksi big airista pronssia ottanut ja slopestylessä hopealle tullut Carola Niemelä.

– Sain ländättyä aika lailla sellaisen ranin kuin suunnittelinkin. Ei mennyt mitenkään maailman isoiten, mutta olen tyytyväinen, että sain ekan kerran kisassa ländättyä frontside 540:n. En ole eläissäni montaa niitä ländännyt, niin oli hyvä fiilis. Oli hauska laskea paippia, se oli tosi hyvässä kunnossa. Keli oli vähän mitä oli, mutta ei se menoa kummemmin haitannut. Nyt on kisakausi purkissa ja nyt Rukalle laskemaan, Särkipaju kertoo.

– Ihan hyvälle tuntuu. Vähän oli vaihtelevassa kelissä kisa tänään, mutta onneksi saatiin yksi rani vedettyä hyvässä kelissä, Rehnberg kommentoi.

Muut voittajat halfpipessä olivat kids-sarjassa Aurelia Kaila ja Ukko Raatikainen molempien ottaesssa Kasurilasta kolme SM-kultaa, gromeissa kolmeen kultaan yltänyt Ville Jukola ja kaksi kultaa napannut Janni Joenväärä, rookieissa kolmeen kultaan niin ikään yltänyt Saana Korhonen ja halfpipestä ensimmäisen kultansa ottanut Sami Vasarainen sekä masters-sarjassa entinen maajoukkuelaskija Toni-Markus Turunen ja kaikkien aikojen ensimmäinen suomalainen maailmanmestari, World Snowboard Federationin presidentti Satu Järvelä.

Seuraavaksi SM-mitaleista taistellaan Tahkolla 22.-24.4. banked slalomissa, kun siellä järjestetään QKLS Rally – siitä lisää täällä: https://www.ski.fi/qkls-rally/

Tulokset: https://liveheats.com/events/7486

QKLS Gamesin viralliset kumppanit ovat Kasurila, Urheilu Mehiläinen, Kuoma, Blue Tomato, Burton ja Siilinjärvi.

Aikuisten maajoukkueen viralliset kumppanit ovat Kuoma, Ruka ja Urheilu Mehiläinen.