Sappee 11.6.2024

Särkipaju neljästoista uransa ensimmäisessä maailmancupin slopestylessä

Kuva: Samu Karvonen
Telma Särkipaju osallistui ensimmäistä kertaa Laax Openiin.

Sveitsin Laaxissa lasketuissa Laax Openin naisten slopestylen karsinnoissa Telma Särkipaju on sijoittunut sijalle 14. Kyseessä oli hänen ensimmäinen slopestylen maailmancup-startti. Karsinnat voitti Iso-Britannian Mia Brookes.

– Eka slopestylen maailmancup takana. Huikeaa, oli sikakiva vetää. Sain molemmat ranit ländättyä paremmin kuin koko viikolla treeneissä. Tosi fiiliksissä olen siitä ja niin ylpeä omasta laskemisesta. Pääsin tekemään sellaiset hyndätemput, jotka ovat varmat. Tokalla ranilla oli tuulista ja vähän meininkiä, mutta sain silti stompattua, niin jäi voittajafiilis kaiken kaikkiaan, Särkipaju kommentoi.

Hän teki hyppyreistä caballerial 540, frontside 720 ja backside 720 ja onnistui saamaan ne pystyyn molemmilla kierroksilla. Paremmat pisteet tulivat ensimmäisen kierroksen laskusta, jonka ansiosta hän oli ensimmäisen kierroksen yhdeksäs ja ensimmäinen karsiutuja. Toisella kierroksella useampi laskija sai parannettua pisteitään, ja Telma jäi finaalin ulkopuolelle.

Särkipaju oli pitkään ja isoon rataan tyytyväinen, vaikka sää tekikin omat haasteensa:

– Rata oli tänään hyvä ja oli hyvä vetää, vaikka oli vähän epävarmuutta vauhtien kanssa. Tuuli kun siinä vähän pyöri, niin ei voinut olla satavarma lentääkö parkkipaikalle vai tuleeko kumpuun. Laskelmat meni mulla oikein, ja sain hyville mitoille ländättyä molemmat ranit.

Eveliina Taka ei osallistunut karsintoihin loukattuaan itseään harjoituksissa.

Laax Openin finaali lasketaan lauantaina, ja se näytetään suorana lähetyksenä klo 14:10 alkaen Suomen-aikaa Viaplay Sportilla. Suomesta finaaliin laski miesten karsinnoista Rene Rinnekangas.

Tulokset, naisten karsinnat: https://medias1.fis-ski.com/pdf/2023/SB/6275/2023SB6275RLQ.pdf
1. Mia Brookes GBR 81,56
2. Anna Gasser AUT 77,10
3. Zoi Sadowski Synnott NZL 74,96

14. Telma Särkipaju 59,65

Lisätietoja Laax Openista: https://open.laax.com/

Aikuisten maajoukkueen viralliset kumppanit ovat Kuoma, Ruka ja Urheilu Mehiläinen.