Nuuksio Bike Park 15.5.2024

Särkipaju voittoon Italian Eurooppa Cupissa

Kuva: Simo Vilhunen
Telma Särkipaju osallistui uransa ensimmäiseen Eurooppa Cupin kilpailuun.

Aikuisten maajoukkueessa ensimmäistä kautta laskeva Telma Särkipaju on voittanut uransa ensimmäisen Eurooppa Cupin kilpailun Italian Prato Nevosossa. Myös uransa ensimmäiseen EC-kilpailuun osallistunut, nuorten maajoukkueen Ville Jukola ylsi finaaliin sijoittuen siellä kymmenenneksi.

– Tämä oli minun ensimmäinen Eurooppa Cupin kilpailu. Oli tosi sick ensinnäkin siksi, että vastassa oli paljon mua vanhempia laskijoita ja tosi moni ländäsi omat runinsa. Oli kovatasoinen kisa: sai jännittää ihan loppuun saakka. Rata oli tosi hyvä, tykkäsin siitä paljon. Hyndät oli tosi smuutit ja kivan kokoiset. Ekalla ranilla kaaduin frontti seiskan (frontside 720) ja oli yksi rani aikaa ländätä. Bäkki seiska (backside 720) ei mennyt ihan niin hyvin kuin olisin halunnut, mutta ländäsin kuitenkin hyvin ja jäi hyvä fiilis, Telma Särkipaju kommentoi.

Särkipaju teki laskussaan hyppyreistä frontside 720 ja backside 720. Ville Jukolan hypyt olivat caballerial 900 ja frontside 1080. He molemmat voittivat alkuviikosta nuorten lumilautakiertue World Rookie Tourin kisan Italian Livignossa.

Aikuisten maajoukkueen viralliset kumppanit ovat Kuoma, Ruka ja Urheilu Mehiläinen.

Nuorten maajoukkueen viralliset kumppanit ovat Kuoma, SkiOne.fi ja Urheilu Mehiläinen.