Nuuksio Bike Park 15.5.2024

Suomelle kolme mitalia ja jaettu parhaan joukkueen titteli World Rookie Tourin päätöskisasta

Ville Jukola Kuva: Samu Karvonen
Nuorten kansainvälisen kisakiertueen finaalista Suomeen jättipotti.

Itävallan Kaprunissa lasketussa World Rookie Tourin finaalista Suomeen saatiin kolme mitalia ja parhaan joukkueen jaettu titteli. Gromeissa nuorten maajoukkueen Ville Jukola voitti ja ulkomaan kisojen ensikertalainen Erik Jurmu oli kolmas, ja rookieissa aikuisten maajoukkueen Telma Särkipaju otti hopeaa.

Slopestyle-kisassa karsintojen tulokset jätettiin voimaan finaalipäivän hurjan sään vuoksi. Ensimmäinen kierros finaalipäivänä vielä laskettiin, mutta tuulen yllyttyä entisestään kisa keskeytettiin. Näin ollen karsintojen tuloksilla Suomeen saatiin mitaleista värisuora. Lisäksi Suomi palkittiin Sveitsin joukkueen kera parhaiden joukkueiden tittelillä.

– En ole ihan täysin tyytyväinen laskuuni, oli vähän sketsailua ja lyhyitä grabeja. Muuten ihan hyvä fiilis. Ei hirveästi haitannut, että finaalit peruttiin, koska keli oli melko vaarallinen. Vähän jäi semmoinen fiilis, että olisi vielä ollut annettavaa, mutta joskus menee näin ja turvallisuus edellä mentävä, Telma Särkipaju kertoo.

Hän teki kisalaskussaan hyppyreistä frontside 720 ja backside 720. Gromeissa voiton ottanut Jukola teki hyppyreistä switch backside 1080 ja caballerial 900.

– Kisat oli hyvät. Ländäsin mun kaikki runit ja parkki oli tosi hyvä. Oli huono keli, mutta finaalit aloitettiin. Karsintojen tulokset jäi voimaan ja olin tosi tyytyväinen karsinojen laskuun, Ville Jukola kertoo.

Erik Jurmun pronssilaskun hyppyreiden temput olivat frontside 900 ja caballerial 900:

– Nämä oli mun ekat ulkomaan kisat ja tosi hyvät fiilikset jäi. Kisassa tein hyppyreistä frontside 900 ja caballerial 900, ja niistä jäi tosi hyvä fiilis, Jurmu kommentoi.

Aikuisten maajoukkueen viralliset kumppanit ovat Kuoma, Ruka ja Urheilu Mehiläinen.
Nuorten maajoukkueen viralliset kumppanit ovat Kuoma, SkiOne.fi ja Urheilu Mehiläinen.