Nuuksio Bike Park 15.5.2024

Suur-Hamari päätti kisakauden voittoon Pyhällä

Kuva: Simo Vilhunen
Kauden molemmat paracrossin maailmancupin kilpailut laskettiin Pyhätunturilla.

Matti Suur-Hamari kirkasti eilisen hopean tänään kultaiseksi, kun hän otti voiton toisessa paracrossin maailmancupin kilpailussa Pyhällä. Toiseksi kisassa tuli eilisen voittaja, Matin joukkuekaveri Ben Tudhope. Kolmas oli yhdysvaltalainen Evan Strong.

Suur-Hamari oli tänään eilisen tapaan karsintojen nopein: tänään ajalla 45,06 eli lähes puoli sekuntia nopeammin. Tänään karsinnoissa toinen oli Strong ja Tudhope kolmas.

Finaaliin ylsivät eilisen tapaan karsintojen kolmen kärjen lisäksi Japanin Keiji Okamoto. Jälleen startissa Tudhope pääsi ykkösenä radalle, mutta viimeisessä kaarteessa Suur-Hamari nousi ohi eikä Tudhope enää kärkeen yltänyt. Kun muita maailmancupin kisoja tällä kaudella järjestetä, päätti Suur-Hamari kautensa voittoon.

– Tänään oli upea päivä. Oli hieno auringonpaiste eikä keli olisi voinut parempi olla. Oli helppo keli myös Juha Haukkalalle voidella ja osui reseptit kohdilleen suoraan. Makeasti päästiin karsinnoissa taas hyville sijoille ja sain pohjat vedettyä. Finaalit vedettiin tänään suoraan karsintojen päälle, joten valo oli parempi ja näki radan. Finaalissa otin eri porttivalinnan kuin eilen, mutta Ben otti sähäkkänä lähtijänä taas startissa voiton. Tälle päivälle tein eri suunnitelman, ja olin päättänyt kohdan missä koitan ohitusta jos niikseen tulee. Sain vauhtia kerättyä ja viimeisessä bänkissä menin Benistä ohi. Loppusuoralla annoin kaikkeni ja pääsin ykkösenä maaliin, Suur-Hamari kommentoi.

Vaikka kausi typistyikin tällä kertaa vain kahteen kisaan, oli Suur-Hamari tyytyväinen päästyään laskemaan kisat kotikeskuksessa. Myös voitto maistui:

– Hienoa oli päästä Pyhällä avaamaan ja lopettamaan kausi. Oli hieno työ sekä Pyhätunturilta että koko jengiltä jotka olivat tekemässä tapahtumaa. Oli taas äärettömän hienoa olla täällä kisaamassa, ja toivottavasti nähdään tälle jatkoa. Kiva lopettaa kausi voittoon, ja tämä antaa paljon liekkiä ensi kauteen. Nyt pidetään pari päivää vapaata, ja sitten ruvetaan rakentamaan treeniä ensi kautta varten.

Aikuisten maajoukkueen viralliset kumppanit ovat Kuoma, Ruka ja Urheilu Mehiläinen.