Ylläs 12.4.2024

Tämän kauden lumilautamaajoukkue kasassa – yhdistelmä kokemusta ja nuorta verta

Kuva: Simo Vilhunen

Maajoukkue julkistettiin Rukalla Arctic Weekend -tapahtumassa.

Rukalla kauden avajaisia vietettiin Arctic Weekend -tapahtuman merkeissä, missä myös tulevan kauden Team QKLS eli maajoukkue julkistettiin. Joukkueessa on mukana kokeneita laskijoita sekä nousevia tulokkaita.

Aikuisten maajoukkueessa kaudella 2022-2023 laskee Rene Rinnekangas, Enni Rukajärvi, Mikko Rehnberg, Kalle Järvilehto, Carola Niemelä, Telma Särkipaju ja Eveliina Taka. Nuorten maajoukkue pitää sisällään laskijat Aarni Harju, Aapeli Kumpulainen, Erik Jurmu, Ville Jukola, Elias Hämäläinen, Pyry Posio ja Saana Korhonen, ja challenger-joukkueessa Emmi Parkkisenniemi, Valtteri Kautonen ja Mitja Kauranen.

Tänä kautena maajoukkueen parissa työnsä valmennuspäällikkönä aloittanut Jussi Mononen on joukkueesta ja julkistamisesta äärimmäisen tyytyväinen:

– Hieno tilaisuus oli julkistaa joukkue. Upea joukkue on kasassa. Siinä on hyvä yhdistelmä aivan maailman tulisinta huippua ja sinne tähtääviä laskijoita sekä rautaista kokemusta. Tällä porukalla on erittäin hyvä lähteä uuteen kauteen. Tässä on sellainen täyskäsi, että on mukava olla mukana, Mononen kommentoi.

Tämä kausi pitää sisällään maailmancupin ja Dew Tourin sekä X Gamesien lisäksi Georgiassa järjestettävät MM-kisat.

– Tällä kaudella tietenkin MM-kisat on päätavoite kuten maailmancup myös. Osa käy myös Dew Tourin ja toivottavasti X Gamesitkin. Paljon on seurattavaa, että mihin maailma menee ja toivottavasti Georgiaan MM-kisoihin lähdetään.

Ensimmäistä kertaa lumilautajoukkueen mukana työskentelevä Mononen odottaa kautta innolla:

– Kauteen lähden avoimen innostuneesti ja nöyrästi sekä opiskelevasti. Kaikki laskijat ovat entuudestaan tuttuja, ja aikaisemmin on ollut kaverillinen suhde. Hienoa päästä rakentamaan suhdetta ja tutustumaan koko jengiin. Isoihin kenkiin astutaan ja pikkaisen huimaa mutta ei pyörrytä.

Aikuisten maajoukkueen viralliset kumppanit ovat Kuoma, Ruka ja Urheilu Mehiläinen.

Nuorten maajoukkueen viralliset kumppanit ovat Kuoma, SkiOne.fi ja Urheilu Mehiläinen.