Vaasan Hiihtoklubi – Vasa Skidklubb

Vasa Skidklubb – Vaasan Hiihtoklubi (VSK–VHK) eli VASKI on vuonna 1930 perustettu kaksikielinen urheiluseura, jonka alppijaosto vastaa harrastus- ja kilpalaskijoiden valmennuksesta. Seurassa on myös maastohiihto-, telemark- ja lumilautailujaostot.
Vaski on tarjonnut jo yli 90 vuoden ajan Vaasan seudun lapsille ja nuorille mielekkään vapaa-ajan harrastuksen, jossa kehittyvät niin urheilulliset, henkiset kuin sosiaaliset taidot.

Seuran toiminta

Seuran kotirinne on noin 9 km päässä Vaasan keskustasta sijaitseva Öjberget, jota Vaasan kaupunki ylläpitää ja kehittää jatkuvasti. Öjbergetin alueella on upeat mahdollisuudet monipuoliseen harrastamiseen ympäri vuoden. Siellä sijaitsevat myös Vaskin klubihuone, suksivuokraamo, kahvila ja hiihtokoulu.
Vasa Skidklubb – Vaasan Hiihtoklubin puheenjohtaja on Mikael Nylund ja alppijaoston puheenjohtaja on Johan Forth.

 • Yhteystiedot

  Vaskissa voi harrastaa alppihiihtoa harraste- ja kilpatasolla. Jokaisella laskijalla on mahdollisuus kehittyä omien tavoitteidensa mukaan. Kilpailuissa menestyminen ei ole päätavoite, mutta seura pyrkii tukemaan kilpailemiseen suuntautuneita.
  Harrastaminen on organisoitu urheilijan polkua noudattaen. Laskemisen voi aloittaa 5–8-vuotiaana Nappulaslalomista, jossa harjoitellaan talvikaudella kerran viikossa. Sen jälkeen voi jatkaa talvikaudella kahdesti viikossa harjoittelevaan PreSmile-ryhmään ja edelleen kilparyhmiin.
  Lasten ja nuorten kilparyhmiä on kaksi: Smile-laskijat ovat 7–12-vuotiaita. He harjoittelevat 2–4 kertaa viikossa ympäri vuoden, leireilevät ja kilpailevat haluamansa mukaan. Audi on 12–18-vuotiaiden laskijoiden kilparyhmä. Audit harjoittelevat 4–5 kertaa viikossa ympäri vuoden, leireilevät ja kilpailevat aktiivisesti.
  Seuran laskijoita kilpailee myös FIS-tasolla. Myös Maailman Cupissa on nähty viime vuosina Vaskin kasvatteja, kuten Samu Torsti ja 2019 uransa päättänyt Andreas Romar.
  Seurassa on myös aktiivinen Masters-laskijoiden ryhmä yli 18-vuotiaille.