Nuuksio Bike Park 15.5.2024

Anni Kärävä 12:s big airissa Aspenissa – Simo Peltola parhaana suomalaisena 19:s miesten big airissa 


Yhdysvaltain Aspenissa MM-kilpailut jatkuivat big airin karsintakilpailulla. Suomen joukkueesta päivän parhaimpiin suorituksiin ylsivät Anni Kärävä ollen naisten sarjan 12:s ja Simo Peltola ollen miesten sarjan 19:s. Kuura Koivisto 21:s. 

Peltola oli heat2 -sarjan 10:s, 86.50 pisteellä ja Koivisto 11:s, 86.00 pisteellä. 

Koivisto harmittelee Sw quad cork  -tempun rotaatiohaasteita kisasuorituksessa. 

– Ekalla kierroksella vauhti jäi hieman lyhyeksi, enkä kerennyt kunnolla pyörimään ja piti kiristää niin paljon, että rotaatio suoristui tempussa. Toisella kierroksella ländäsin ihan hyvin, mutta olisin halunnut tehdä tiukemman rotaation, mutta tällä kertaa hyppyrin nokasta se ei onnistunut niin kuin toivoin. Nokka oli hieman loiva minulle, kommentoi Koivisto. 

Vaikka finaalipaikkoja ei karsintakilpailusta tullut, on päävalmentaja Jussi Mononen mielissään nähdessään suojattiensa kehittymisen. 

– Olemme menossa projektissa hyvää vauhtia kohti kohti Olympialaisia.  Hieno nähdä, että Simo alkaa näyttämään kisatilanteissa mihin hänestä on ja laski sen tempun lähes täydellisesti, mikä oli tarkoituskin. Kuura teki tempun mitä tavoitteli, vaikka rotaatio ei ollut aivan niin jyrkkä ja se jätti tuomareille tulkinnan varaa. Anni sen sijaan teki hienon ysin ja päälle 70 pisteet. 

– Tästä lähdemme hakemaan lisää haastetta temppuihin ja haastetaan jatkossa vielä tiukemmin maailman kärkeä, summaa Mononen.

Miikka Virkin kilpailupäivä päättyi harmillisesti jo harjoituksiin loukkaantumisen seurauksena. Myöskään Aleksi Patja ei osallistunut kilpailuun aiemmin viikolla harjoituksissa tapahtuneen loukkaantumisen vuoksi. 

Miesten sarjasta finaaliin valikoitui 12 parasta laskijaa ja naisten sarjassa finaaliin kahdeksan parasta laskijaa. Big Airin finaalit lasketaan tänään tiistaina, 16.03.

Katso tulokset täältä! 

Kilpailuohjelma: 

TI 16.03. Freeski Big Air  WSC / M & W