Nuuksio Bike Park 15.5.2024

Erika Pykäläinen palasi kisarinteille – Rosa Pohjolainen toipuu leikkauksesta


Erika Pykäläinen palasi kisarinteille Italian Kronplatzin maailmancupin suurpujottelussa. Ensimmäinen kierros päättyi ulosajoon, mutta hyvinkääläinen neito on hyvillä mielin paluusta takaisin lähtöviikselle.

– Tulostahan lähettiin hakemaan mutta nyt oli olosuhteet aika todella haastavat. Jo pelkästään rinteen pohja oli jo valmiiksi röykkyinen. Eilen kisarinteessä kokeiltujen vapalaskujen aikana oli pieniä tuntemuksia nilkassa, joten se teki kisasta henkisesti  minulle raskaamman. Kuitenkaan tänään itse kisassa ei tuntemuksia tullut, joten olen tosi iloinen ja sain varmuutta siitä, että olen kunnossa ja nilkkakin kestää. Uskallan miltei jo sanoa, että kyllä se laskutuntuma on siellä tallessa, ja että olen takaisin, summaa Pykäläinen.  

Kronplatzissa suurpujottelun voittoon Ranskan Tessa Worley 2:11.38, toiselle sijalle Sveitsin  Lara Gut-Behrami 0.27 sekuntia Worleysta. Kolmanneksi Italian Marta Bassino (+0.73). 

Alppihiihdon maailmancup jatkuu tänään miesten pujottelun iltakilpailulla Itävallan Schladmingissa. 

Suomalaisia nähdään jälleen lähtöviiksellä Eurooppa Cupin osakilpailuissa. Pykäläisen ja Honkasen kausi jatkuu suurpujottelun Eurooppa Cupissa Slovakian Krvavecissa 02.-03.02. Myös miesten suurpujottelun Eurooppa Cup kilpaillaan Italian Folgariassa samaan aikaan. 

Tulokset, ITA, Kronpltaz, GS, WC

Riikka Honkanen pistejahdissa Eurooppa Cupissa 

Riikka Honkanen jatkoi pistejahtia pujottelun Eurooppa Cupin parissa Zell Am Seessa Itävallassa. Honkanen oli 26:s ensimmäisen kierroksen jälkeen, kunnes toisella kierroksella harmittava virhe päätti Honkasen pistejahdin ulosajoon. 

– Ensimmäinen kierros oli huomattavasti laskullisesti parempi kuin eilen, mutta sitten toisella kierroksella meni keppi jalkojen välistä, kommentoi Honkanen. 

Naisten Eurooppa Cupin pujottelun osakilpailuvoittoon Kroatian Zrinka Ljutic,1:22.60, toiselle sijalle Saksan Lena Duerr jääden 0.59 sekuntia Ljuticista. Kolmanneksi Ruotsin Liv Ceder (+1.08). 

Tulokset, AUT, Zell am See, SL, EC 

Santeri Kiiverin kisaturnee jatkui syöksylaskulla Veysonnazissa 

Para-alppihiihdon maailmancupin avaus nähtiin tekniikkalajien parissa Sveitsin Veysonnazissa. Tänään kilpailu-urakointi jatkui kahdella syöksylaskun osakilpailulla Sveitsin mestaruuskilpailuiden ja WSAP -osakilpailujen parissa. Kiiveri sijoittui syöksylaskussa seitsemännelle ja yhdeksännelle sijalle. 

– Treenimielessä hieman otin tämän kilpailun, kiva päästä vetämään vauhtia, kun Suomessa ei oikein pääse vetämään sopivissa mittasuhteissa syöksyä näihin olosuhteisiin nähden. Super-G on ehkä enemmän se minun juttu, summaa Kiiveri. 

Sveitsin Veysonnazissa kilpaillaan vielä huomenna yksi Super-G:n osakilpailu kunnes suksen kärjet käännetään kohti Itävaltaa, jossa Kiiveri jatkaa maailmancupin osakilpailujen parissa.

Para-alppihiihdon tulokset & kilpailukalenteri 

Rosa Pohjolainen toipuu leikkauksesta 

Rosa Pohjolainen on leikattu tänään Urheilu Mehiläisessä ylilääkäri Mikko Kirjavaisen ja maajoukkuelääkäri,  LL.Ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri, Sikri Tukiaisen toimesta

– Kaikki meni hyvin, eturistiside korjattiin ja nivelkierukat olivat siistit toisin kuin pelättiin. Tästä toipuminen alkaa, kertoo Tukiainen Urheilu Mehiläisestä. 

Tukiainen arvioi, että noin kuuden kuukauden kuluttua on mahdollista päästä ottamaan ensimmäisen kerran lumituntumaa. 

– Kuntoutuminen aloitetaan Urheilu Mehiläisen fysioterapeuttien toimesta ja edetään tilanteen sallimalla tavalla.  Kuuden kuukauden kohdalla voidaan katsoa onko mahdollista päästä ottamaan lumituntumaa. Tavoitteena on, että syksyllä Rosa pääsisi taas täysillä harjoittelemaan, summaa Tukiainen. 

Pohjolainen loukkaantui aiemmin joulukuussa harjoitusleirillä Italian Pozza Di Fassassa. 

Artikkelia muokattu: