Sappee 13.7.2024

Freeskin maailmancup päätökseen – Kuura Koivisto parhaana suomalaisena 13:s Silvaplanassa


Freeski -lajien maailmancup huipentui Sveitsin Silvaplanassa slopestylen osakilpailuun. 

Maailmancupin finaalissa nähtiin kolme suomalaista: Anni Kärävä, Kuura Koivisto ja Simo Peltola. Suomen joukkueelle kilpailupäivä ei tuottanut toivottua tulosta. 

– Pitkä kisareissu takana suoraan MM-kilpailuista maailmancupin finaaleihin. Tänään olisi ollut otettavissa se mitä ollaan jahdattu koko kausi: päästäisiin finaaliin. Tänään me ei kuitenkaan pystytty siihen, eikä oikeastaan kukaan saanut sellaista runia suoritettua mitä harjoituksissa. Nyt takaisin koti-Suomeen treenaamaan keväthangille ja kohti SM-kisoja, summaa päävalmentaja Jussi Mononen. 

Naisten sarjassa Anni Kärävä yli kilpailussa 15:nneksi. 

– Paljon hyviä asioita tänään, mutta tällä kertaa ei onnistunut kisa hetkessä. Harmittaa, mutta myös opettavainen päivä kaikin puolin, summaa Kärävä kisapäivää. 

Miesten sarjassa Kuura Koivisto 13:s keräten runillaan 72.25 pistettä.  Simo Peltola 17:s. 

Osakilpailun voittoon miesten sarjassa Oliwer Magnusson, toiselle sijalle Norjan Sebastian Schjerve ja kolmanneksi Kanadan Teal Harle

Naisten sarjan voittoon Sveitin Mathilde Germau, toiselle sijalle Japanin Kokone Kondo ja kolmanneksi Sveitsin Sara Hoefflin.  

Freeskin maailmancupin kokonaiskilpailun voittoon miesten sarjassa Ranskan Tess Ledeux, toiselle sijalle Ailin Eileen Gu, ja kolmanneksi Norjan Johanne Killi. Anni Kärävä kokonaispisteiden 12:s. 

Miesten kokonaiscupin voittoon Yhdysvaltain Colby Stevenson, toiselle sijalle Sveitsin Andri Ragettli ja kolmanneksi Norjan Chirstian Nummedal. Kuura Koivisto 50:s ja Simo Peltola 83. 

Slopestylen kokonaisucupissa naisten sarjassa Kärävä 11:s. Miesten sarjassa Kuura Koivisto 44:s. Big Airissa Koivisto 20:s, Peltola 20:s. Kärävä 13:s. 

Katso tulokset:

26.02. SS / Silvaplana

Kokonaiscupin tulokset