Sappee 13.7.2024

Riikka Honkanen ja Erika Pykäläinen lähtöviiksellä naisten MM-suurpujottelussa – ”Pyrin laskemaan niin hyvin kuin ikinä osaan”


Italian Cortina d’Ampezzossa valmistaudutaan ensimmäiseen tekniikkalajien yksilökilpailuun, kun maailman parhaat alppihiihtäjättäret ottavat toisistaan mittaa ja kamppailevat suurpujottelun maailmanmestaruudesta. 

Suomen Riikka Honkanen, 22, ja Erika Pykäläinen, 19, ovat iskuvalmiudessa haastamaan maailman terävintä kärkeä ja tavoittelemaan ainakin omaa parasta henkilökohtaista suoritustaan. 

Dolomiittien jylhissä rinteissä kisatuntumaa on haettu jo parisuurpujottelun ja joukkuekilpailun myötä. Honkasen mukaan kahdella menneellä kilpailulla ei ole vaikutusta tulevaan yksilökilpailuun. 

– Menneillä kisoilla ei ole oikeastaan merkitystä tulevan suurpujottelun kanssa. Pyrin laskemaan niin hyvin kuin ikinä osaan, ja teen parhaani sen eteen, kommentoi Honkanen. 

Honkanen starttaa kilpailuun lähtönumerolla 37. 

– Itseasiassa numero 7 on onnen numeroni, hymähtää Honkanen.

Erika Pykäläisen mukaan kisarinne vaikuttaa lupaavalta. 

– Alkuun lähdetään jyrkästi liikkeelle ja loppuosa onkin sitten puskemista, aika sellaista tuovaa ja loivaa. 

Hyvinkääläinen alppihiihtäjär teki paluun muutama viikko sitten kisarinteille loukkaantumisen jälkeen Kronplatzin maailmancupissa ja on kiertänyt tiivisti Eurooppa Cupeja maailmanmestaruuskisoihin asti. Pykäläisen mukaan nilkka tuntuu päivä päivältä paremmalta. 

– Kronplatzi oli oikea paikka startata, voitin pelkoni ja nyt pystyy laskemaan täysillä. Huomenna lyödään nyrkki kitaan, naurahtaa Pykäläinen.

Pykäläisen lähtönumero 44. 

Naisten MM-suurpujottelu Yle TV2 klo 10:55. 

Lähtölista / Naisten suurpujottelu / Cortina d´Ampezzo