Pyhä 17.4.2024

Samu Torstille uran paras MM-sijoitus – Torstin finaalikierrosten aisapari suurpujotteli MM-kultaan

© Bildbyrån

Samu Torsti suurpujotteli uransa parhaimpaan  MM-sijoitukseen, 12:s,  parisuurpujottelussa alppihiihdon MM-kilpailuissa Italian Cortina D´Ampezzossa.

Aamupäivän karsintakierroksen neljänneltä sijalta finaalipaikan ansainnut Torsti sai  ensimmäisiin finaalikierroksiin parikseen Ranskan Mathieu Faivren

Ensimmäisellä kierroksella punaiselta radalta Torsti suurpujotteli pientä etumatkaa ranskalaiseen, kunnes toisella kierroksella  sininen rata oli Torstille yhtä epäonninen, kuin monille muille kilpailijoille. – Hampaankoloon kyllä nyt jäi, tuumaa Torsti heti kilpailusuorituksen jälkeen.

– Vähän jäin telineisiin ylhäällä, ja sininen rata selkeesti hidastui parin reijän myötä, joihin laskin ulkosuksen, ja se hieman karkasi ja vauhdit meni siinä, eikä ollut enää mitään jakoo kiivetä takaisin kilpailuun, summaa Torsti.

Toisen finaalikierroksen pettymyksestä huolimatta, päivä jäi Torstin mukaan kuitenkin plussan puolelle.

– Karsinta oli hyvää laskemista, ja ensimmäinen kierros finaalissa oli hyvää tekemistä, eli kyllä tässä plussan puolelle kuitenkin jäädään.

Superfinaalissa Faivre jätti taakseen Kroatian Filip Zupcicin ja pikku finaalissa Sveitsin Loic Meillard suurpujotteli MM-pronssille jättäen taakseen Saksan Alexander Schmidin

Naisten MM-kultaan parisuurpujotteli Italian Marta Bassino, MM-hopeaa Itävallan Katharina Liensberger ja MM-pronssia Tessa Worley. Neljännelle sijalle Yhdysvaltain Paula Moltzan

Tulokset / Alppihiihdon MM-kilpailut – Cortina d´Ampezzo

Alppihiihdon MM-kilpailut jatkuu  huomenna keskiviikkona, 17.02., joukkuekilpailulla, jossa nähdään koko Suomen edustusjoukkue: Samu Torsti, Riikka Honkanen, Erika Pykäläinen ja Marlon Sjöberg.

Seuraa joukkuekilpailua Yle TV2 klo 13:10.

210216 Alpint CORTINA D AMPEZZO,ITALY,16.FEB.21 – ALPINE SKIING – Samu Torsti (FIN). Photo: GEPA pictures/ Thomas Bachun © Bildbyrån