Sappee 13.7.2024

Suomen kumparemiehet uskomattomaan neloisvoittoon – Riikka Voutilainen podiumille


Taivalkosken Eurooppa Cup -osakilpailut ovat olleet yhtä sinivalkoista juhlaa. Eilinen triplavoitto on muisto vain, kun viimeisenä kisapäivänä, Suomen kumpareveljekset laskivat huimaan neloisvoittoon. Johannes Suikkari sinetöi itselleen osakilpailuiden neljännen peräkkäisen voiton 83.52 pisteellä, Miska Mustosen ollen toisena (83.25), Aleksi Kaisla kolmantena (81.18) ja Jimi Salonen kilpailun neljäntenä (80.60). Viidennelle sijalle annettiin tilaa ranskalaiselle Thibaud Mouille, kunnes jälleen kuudennella sijalla nähtiin Suomen Severi Vierelä (80.32). Seitsemänneksi Ruotsin Filip Gravenfors ja kahdeksannella sijalla oman kylän mies, Riku Voutilainen (80.00). Rasmus Karjalainen 11:s ja Jussi Penttala 12:s, Melvin Kangas 26:s. 

– Sain nappisuorituksen finaalissa. En oikein keksi, mitä olisin voinut tehdä siinä toisin. Tiukka kisarupeama takana, nyt yksi välipäivä ja jatketaan samalla tekemisellä kotimäessä Jyväskylässä, summaa kolmanneksi tullut Aleksi Kaisla. 

Myös nelinkertainen voittaja odottaa jo malttamattomana parin välipäivän jälkeen häämöttävää Eurooppa Cup rupeamaa Jyväskylässä. 

– Neljä voittoa ja vielä putkeen, niin kyllähän tämä hyvältä tuntuu. Laskuhan oli sitä totuttua varmaa suorittamista. Sama taktiikka oli jokaisessa kisassa eli täysillä. Tavoite minulla on tossa kokonaiskilpailussa, nii ei auta jäädä vielä juhlimaan, joten pakkohan tässä on siirtää katseet kohti Jyväskylän kisoja. Harmi ettei yleisöä pääse paikan päälle, olisihan se ollu taas kiva laskea kotimäessä koti yleisön edessä, sanoo Suikkari. 

Myös naisten sarjassa Riikka Voutilainen nähtiin kolmannen kerran podiumilla kolmannella sijalla, 66.82 pisteellä. 

– Hyvät fiilikset jäi tästäkin päivästä. Finaalissa sain laskun hyvin rullaamaan. Tästä on hyvä jatkaa kohti Jyväskylää ja seuraavia kisoja, summaa Voutilainen. 

Laura Luokkanen 11:s.

Naisten sarjan voittoon Fantine Degroote, 72.03 pisteellä ja toiselle sijalle Saksan Annika Merz (68.97). 

Kumparelaskun Eurooppa Cup jatkuu Jyväskylässä, 13.-14.02. Tapahtuma järjestetään ilman yleisöä.