Sappee 13.7.2024

Järvilehto finaaliin Pekingin big airissa

Kuva: Henri Laakkonen
Kauden toisessa maailmancupin finaalissa nähdään suomalaisedustusta.

Kalle Järvilehto on laskenut jatkoon Pekingissä big airin maailmancupin karsinnoissa. Hän oli oman karsintaryhmänsä neljäs, kun viisi pääsi finaaliin. Muita suomalaisia ei kisaan osallistunut.

– Ihan sika fiiliksissä. Nyt oli ensimmäinen kerta, että sain molemmat 1620:net kisassa ja ne meni hyvin. Ekassa backside 1620:ssa ihan vähän lipsahti grabi, mutta olin siitäkin tyytyväinen. Sitten tuli hyvä switch backside 1620, ja sen jälkeen tein backside 1620:n paremmin. Sain 3/3 ländättyä ja tosi fiiliksissä siitä, Järvilehto kommentoi.

Kauden ensimmäinen kilpailu Churissa Sveitsissä ei mennyt yhtä hyvin: sieltä yksikään suomalainen ei päässyt jatkoon. Churista oli jäänyt Järvilehdollekin hampaankoloon, joten siitä sisuuntuneena hän laski Pekingissä paremmin kuin koskaan. Taso on silti kova, ja finaalissa Järvilehtokin saa laittaa parastaan.

– Churista jäi tosi huono fiilis kisoista, kun meni niin penkin alle jokainen asia mitä kisassa voi mennä. Nyt sain korjattua tosi hyvin, ja tosi fiiliksissä olen finaaliin menossa. Siellä samat päälle ja olisi ehkä kiva kokeilla jotain muutakin, ehkä upgreidata backsidelle. Taso oli karsinnoissa tosi kova. Osa kovista laskijoista ei ländännyt, mutta että itse sain tehtyä back-to-back 1620:t kuten halusin ja silti jouduin jännittämään loppuun saakka pääsenkö jatkoon. Nykyään alkaa olla normaalia, että tarvitsee 1800 tai hyvät 1620:t, että pääsee finaaliin.

Finaali alkaa lauantaina klo 11.55 ja se on nähtävissä maksullisten kanavien puolella.

Maajoukkueen viralliset kumppanit ovat Ruka, SkiOne ja Kuoma.