Sappee 11.6.2024

Järvilehto ja Taka jäivät Edmontonissa finaalien ulkopuolelle

Kuva: Henri Laakkonen
Taka Kanadan big airissa sijalla 12 ja Järvilehto 33.

Kanadassa Edmontonissa käydyissä big airin maailmancupin kilpailun karsinnoissa Eveliina Taka ja Kalle Järvilehto tippuivat jatkosta. Taka oli sijalla 12 ja Järvilehto 33. Karsintojen parhaat pisteet miehissä keräsi Kanadan Nicolas Laframboise ja naisissa Uuden-Seelannin Zoi Sadowski Synnott.

Taka sai hyppynsä pystyyn. Hän teki backside 720 ja frontside 720, joista hän keräsi yhteispisteet 104,25: epäpuhtaudet ja hyppyjen koko kuitenkin tiputtivat pisteitä.

– Kisaan lähdin ok mielin. Meinasi hieman jännittää, koska kahtena ensimmäisenä treenipäivänä hyppyri oli aika haastava enkä saanut tehtyä niitä temppuja mitä olisin halunnut. Ne jäivät kisapäivän treenille ja kisaankin yritettäväksi. Kisapäivänä sain kuitenkin ok fiiliksen päälle. Ekalla tein backside 720, mikä ei ollut kaikkein tyylipuhtain suoritus. Tokalla kaaduin frontside 720, minkä kolmannella otin päälle, mutta se jäi vähän kumpuun. Tällä kertaa näin. Silti kaksi seisottua hyppyä, mutta en saanut niitä ihan kunnolla tehtyä enkä tuotua omaa tyyliä esille miten olisin halunnut. Aina tästä jotain oppii ja pääsee seuraavaan kisaan viisaampana, Taka kommentoi.

Järvilehto keräsi pisteet 101,50. Ensimmäisellä yrityksellään hän kaatui backside 1620:n mutta toisella kierroksella sai sen päälle keräten hienot pisteet. Kolmannen kierroksen switch backside 1620:ssa oli jo hurjemman loukkaantumisen mahdollisuudet:

– Tällä kertaa tämmöinen. Tosi haastavat olosuhteet olivat. En saanut treeneissä tehtyä mitään, kun hyndä oli tosi oudon mallinen ja möykkyinen. Kisapäivään saatiin vähän muokattua, mutta se oli umpi jäässä. Sain backside 1620 tokalla hypyllä päälle ja kolmannella lähtin tekemään switch backside 1620. En ole ihan varma vieläkään mitä tapahtui: joko lähdin liian aikaisin painamaan tokaan volttiin tai avasin vähän liian aikaisin. Naamalleen tulin alas. Olin jo aika varma, että nenä on vinossa, kun tunto lähti naamasta, mutta ei onneksi sen pahempaa tullut. Vähän toinen silmä on mustana. Spekutellaan mikä meni vikaan ja Copperilla korjataan, Järvilehto kertoo.

Maailmancup jatkuu ensi viikolla Copperista Yhdysvalloista big airilla, joka on sekä vuoden viimeinen maailmancupissa että kauden viimeinen big airin maailmancupin kisa.

Miesten karsintojen tulokset: https://medias1.fis-ski.com/pdf/2024/SB/6071/2024SB6071RLQ.pdf

Naisten karsintojen tulokset: https://medias4.fis-ski.com/pdf/2024/SB/6072/2024SB6072RLQ.pdf

Maajoukkueen viralliset kumppanit ovat Ruka, Kuoma ja SkiOne.