Nuuksio Bike Park 15.5.2024

Lumilautailun MM-kisoihin lähtee kokenut joukkue

Kuva: Rami Hanafi
Rinnekangas, Rukajärvi ja Rehnberg suuntaavat kohti Aspenia.

Lumilautailun maailmanmestaruuksista kamppaillaan monien vaiheiden jälkeen tänä vuonna Aspenissa Yhdysvalloissa. Alun perin Kiinaan kaavailtuja kisoja oltiin jo siirtämässä Kanadaan, kunnes sopiva paikka löytyi. Näin ollen MM-kisat järjestetään Yhdysvalloissa toista kertaa peräkkäin lajeinaan slopestyle, big air ja halfpipe. MM-kisojen perään Aspenissa lasketaan myös maailmancupin kilpailu.

Suomesta kisoihin lähtee pieni mutta kokenut joukkue. Slopestyleen ja big airiin osallistuvat Rene Rinnekangas, Enni Rukajärvi ja Mikko Rehnberg. Päävalmentaja Antti Koskinen iloitsee, että kisat lopulta järjestyivät:

– Vaikeksien kautta voittoon mennään MM-kisojen osalta. Eipä olisi varmaan kukaan voinut uskoa, että kun Kanadan osalta kisat peruttiin, niin kisat tästä vielä saadaan. Hienoa, että päästään vielä tositoimiin. Aspeniin lähdetään pienellä mutta sitäkin iskukykyisemmällä ryhmittymällä. Kisa lasketaan lähes samalla radalla kuin missä X Games vedettiin. Renelle ainakin rata on hyvin sopiva ja tuttu, ja lasku varmasti kulkee kun pääsee samoihin ympyröihin kuin tammikuussa. Mikon edesottamuksia olen Rukalla päässyt seuraamaan, ja varsinkin reilipeliään hän on päässyt kehittämään huomattavasti. Tammikuun kisat näyttivät Mikonkin osalta sen, että hypyissä mennään hyvällä suunnalla. Mitä Enniin tulee, niin tämän kauden varmoilla kisanäytöillä on hyvä lähteä MM-kisoja kohti, Koskinen kommentoi.

Suomen joukkueella on taskussaan sekä MM-mitaleita että menestystä Aspenista. Enni Rukajärvi osallistuu jo uransa neljänsiin FIS:n MM-kisoihin, joista hänellä on jo hallussa MM-kulta La Molinasta 2011 – jolloin hän voitti ensimmäisenä naisena slopestylen maailmanmestaruuden – sekä Sierra Nevadasta MM-hopeaa big airista. Lisäksi hän on ottanut kaksi MM-hopeaa WST:n järjestämistä Yabulin MM-kisoista 2016. Rene Rinnekankaalla on takanaan kahdet MM-kisat, joista vielä mitalisijat uupuvat, mutta Aspenista menestystä on sitäkin enemmän tullut. Ensimmäisistä X Gameseistaan 2019 hän otti slopestylestä hopeaa ja tänä vuonna pronssia. Kuopiolainen Mikko Rehnberg osallistuu nyt uransa toisiin MM-kisoihin.

MM-kisojen perään Aspenissa lasketaan maailmancupin kilpailu vain parin päivän erolla, joten tiivis rupeama on Coloradoon tiedossa. Sitä ennen osa osa joukkueesta hakee viimeistä tuntumaa Suomesta osan siirtyessä Sveitsiin.

– Sehän on vain hyvä, että pystytään useita kisoja järjestämään samassa paikassa ja vältetään turhaa matkustamista ja kontaktien saamista. Niin saadaan myös olympiakarsintaa rullattua eteenpäin. Nyt lähdetään Mikon kanssa Sveitsin Corvatschiin, missä on aivan huikeat setit nyt pystyssä. Otamme siellä loppukirin ennen MM-kisoja. Enni valmistautuu kotimaisemissa Rukalla, ja nyt onkin hyvä ottaa pitkän tammikuun rupeaman päälle kunnolla happea. Renellä on myös ollut sen verran intensiivistä menoa, että nyt hän kuvailee ja tulee sieltä sitten tutulle radalle iskemään, Koskinen kertoo suunnitelmista.

Slopestylen karsinnat lasketaan 10.3. ja finaali 12.3. Big airin karsinnat käydään 14.3. ja finaali 16.3. Lähetykset tarjoaa Yle.

Aikuisten maajoukkueen viralliset kumppanit ovat Kuoma, Ruka ja Urheilu Mehiläinen.