Nuuksio Bike Park 15.5.2024

Nuorten MM-kisoihin Suomesta neljä laskijaa

Nuorten maajoukkueesta Venäjällä laskee Roni Aalto, Topias Joensuu, Telma Särkipaju ja Mitja Kauranen. Kuva: Henri Laakkonen
Kisat lasketaan Venäjällä tällä viikolla.

Krasnoyarskissa Venäjällä lasketaan alkavalla viikolla nuorten lumilautailun maailmanmestaruuskilpailut. Kisoihin Suomesta lähtevät Topias Joensuu, Mitja Kauranen, Telma Särkipaju ja Roni Aalto. He osallistuvat slopestyleen ja big airiin.

– Siperiaan matkaamme avoimin mielin, ja siistiä päästä pitkästä aikaa katsomaan mikä meininki ja taso junnuissa. Vuosi on vierähtänyt, ettemme ole päässeet nuorten kisoja kansainvälisellä tasolla kokemaan. Mukaan lähtee junnumaajoukkueen kuudesta laskijasta neljä, kun Ada Harinen ja Kalle Repo eivät harmillisten loukkaantumisten vuoksi mukaan pääse. Kisaan ollaan valmistauduttu pitkä kotimaan kausi, kun se jo lokakuussa alkoi. Viimeistelevänä voiteluna toimi SkiOnen reissu missä kävimme kaikissa heidän keskuksissaan Vuokatissa, Tahkolla ja Kasurilassa sekä kotimaan leiri siihen päälle. Niissä on osoitettu hyvää meininkiä ja yhteishenkeä. Tällä porukalla saadaan varmasti kova meininki aikaan. Kisoista lähdetään hakemaan ländättyjä raneja jokaiselle ja oman tason maksimeita. Mitaleille tähdätään, nuorten valmentaja Saku Tiilikainen kommentoi.

Aikataulu:

18.3. slopestylen karsinnat
19.3. slopestylen finaali
20.3. big airin karsinnat
21.3. big airin finaali

Nuorten maajoukkueen virallinen kumppani on SkiOne, Kuoma ja Urheilu Mehiläinen.