Sappee 11.6.2024

Onnistuneet paracrossin arvokisat järjestettiin jälleen Pyhällä

fsa-paracross-pyha

Pyhä lunasti jälleen paikkansa paralumilautailijoiden suosikkikisana, kun laskijoita ympäri maailman kerääntyi Pyhälle avaamaan paracrossikauden leirillä sekä maailmancupissa ja Eurooppa Cupissa.

Kaikki joukkueet olivat kilpailuun erittäin tyytyväisiä, ja uusia laskijoitakin oli saatu paikalle. Paralympiakultamitalisti Matti Suur-Hamarin suunnittelemalla radalla nähtiinkin tiukkaa kisaamista kylmähköstä säästä huolimatta. Pyhällä laskettiin kaksi erillistä kisaa: ensin tiistaina ja seuraavaksi keskiviikkona.

– Olihan se makeeta saada toista vuotta peräkkäin olla osana suunnittelutiimiä. Guttormin (Juha) kanssa onnistuttiin hienosti radan rakentamisessa, ja pääsin toki sitä itsekin testaamaan. Ensimmäiset vedot radalle sai radan suunnittelija tehdä itse, ja hyvinhän se toimi. Kiva on aina crossirataa laskea, mutta oli myös hienoa todeta, ettei ole ikävä kisaliivin sisään. Oli ihan hyvä katsoa vanhoja kollegoita ja uusia tulokkaita sivusta. Hieno nähdä, että laji menee eteenpäin ja vielä voi olla mahdollistamassa juttuja, Suur-Hamari kommentoi.

Hän itse ei kuitenkaan ryhmälaskuja ottanut vaan tyytyi radan alkuvaiheessa yksin sen läpi laskemiseen:

– Jalka kipeytyi sen verran, etten päässyt kilpakumppaneiden kanssa yhdessä vetämään. Jouduin senkin takia sivusta katsomaan, mutta hyvältä meno näyttää. Kisa tiivistyy ja kovatasoisia laskijoita nousee. Seuraavat kaksi vuotta seuraan innolla toimintaa ennen seuraavia paralympialaisia. Kova meininki on laajalla rintamalla. Toivottavasti saadaan jatkoa tälle tapahtumalle ensi vuonnakin. Hienoa on olla Pyhällä rakentamassa rataa, ja maailman veljetkin ovat olleet tyytyväisiä. He ovat aina innoissaan tulossa Pyhälle, ja täällä on semmoinen status meidän laskijoiden keskuudessa, että täällä hommat aina onnistuu.

Maailmancupissa ei suomalaisväriä nähty, mutta Eurooppa cupissa sen sijaan Matti Sairanen otti ensimmäisenä päivänä hopeaa ja toisena pronssia. Hän laskee yläraajavammaisten sarjassa.

Tapahtuman tuotannosta vastasi Soul Productions.

Tulokset maailmancup: https://www.fis-ski.com/DB/general/event-details.html?sectorcode=PSB&eventid=53817&seasoncode=2024

Tulokset Eurooppa cup: https://www.fis-ski.com/DB/general/event-details.html?sectorcode=PSB&eventid=53818&seasoncode=2024

Paramaailmancupin ja Eurooppa cupin viralliset kumppanit ovat Pyhä ja Toyota.