Levi 18.7.2024

Rinnekangas finaaliin Laax Openissa

Rene Rinnekangas Kuva: Henri Laakkonen
Kauden ensimmäisessä slopestyle-kisassa saatiin suomalaisfinalisti.

Rene Rinnekangas on jatkanut finaaliin Sveitsin Laaxissa käydyn Laax Openin miesten karsinnoista. Kauden ensimmäisen maailmancupin slopestyle-kisan karsinnoissa hän oli karsintaryhmänsä viides, kun kuusi parasta jatkoi finaaliin. Kisan toinen suomalainen Mikko Rehnberg jäi kisassa sijalle 31.

– Aamulla oli hiton hyvä keli. Ekan kerran pöllö paistoi ja näki kunnolla, niin tuntui pirun hyvältä rata ja oli hyvä laskea. Treeneissä meni kaikki meni kaikki tosi hyvin. Ekalla kisaranilla oli vähän ekan reilin kanssa ongelmia, että legendaarisesti hyppäsin ohi: tismalleen samalla tavalla kuin olympialaisissa. Sieltä vaan sain sipulin kasattua ja tokalla meni paremmin. Totta kai hiottavaa on, ja finaalissa sitten saa laittaa napsun verran kovempaa. Tosi fiiliksissä, että pääsin finaaliin. Tämä oli itselle aika iso homma, kun tässä on kuitenkin ollut puolitoista kuukautta kaduilla laskemassa ja nyt ekaa kertaa rinteessä. Kiva nähdä, että vielä osaan trikkejä tehdä ja hyvältä tuntui. Innolla finaaleihin, Rinnekangas kommentoi.

Rinnekankaan karsintalaskussa hän teki hyppyreistä switch backside tuplarodeo tailgrab, backside 1260 ja caballerial 1440.

Valmentaja Tero Manninen oli tuloksesta riemuissaan:

– Rene sai treeneissä aamulla hienosti kisaranin pari kertaa tehtyä ja sieltä se sitten lopulta kisassakin tuli, niin ei voi kuin olla tyytyväinen. Raniin jäi vielä korottamisen varaa, joten lauantaina vedetään sitten jackpot.

Karsintojen korkeimmat pisteet saivat Ryoma Kimata Japanista sekä Dusty Henricksen Yhdysvalloista. Naisten kisa lasketaan perjantaina, ja siihen osallistuu Suomesta Telma Särkipaju. Eveliina Taka ei pysty osallistumaan kilpailuun loukattuaan itseään harjoituksissa.

Finaali käydään lauantaina klo 14:10 alkaen Suomen-aikaa, ja kisa on nähtävissä suorana Viaplay Sportilta.

Lisätietoja Laax Openista: https://open.laax.com/

Aikuisten maajoukkueen viralliset kumppanit ovat Kuoma, Ruka ja Urheilu Mehiläinen.