Sappee 13.7.2024

Rinnekangas kuudes X Gamesin big airissa – paras tyyli ja uusi temppu

Kuva: Rami Hanafi
Rinnekangas oli uudessa formaatissa tyylikierroksen paras.

Rene Rinnekangas on aloittanut X Games -urakkansa big airilla, jossa hän sijoittui kuudenneksi. Aspenissa Yhdysvalloissa lasketun kutsukilpailun voitti Japanin Taiga Hasegawa.

Uudistetussa formaatissa Rinnekangas aloitti vahvasti. Ensimmäisellä kierroksella tuli tehdä tyylitemppu, joka määritti 10 % kokonaispisteistä. Tämän kierroksen Rinnekangas voitti saaden 9/10 pistettä switch backside rodeo japanista. Jamiformaatilla jatketussa kisassa kaksi seuraavaa kierrosta hän yritti frontside 1800:sta, mutta ei aivan saanut pysäytettyä pyörimistä alastulossa.

Kolmannella kierroksella hän säväytti jälleen tehden kisoissa ennennäkemättömän tempun, jossa lähdettiin caballerial tupla roll, mutta ennen alastuloa käännyttiin takaisin switchiin. Tuomareilla kesti pitkään miettiessä, miten siitä palkitsisi ja hän saikin lopulta kelvolliset pisteet 34. Viimeisellä kierroksella Rinnekangas sai vielä päälle aiemminkin yrittämästä frontside 1800:n keräten yhteispisteet 73.

– Hyvä päivä takana. Aloitettiin sillä, että mentiin Svenin (Thorgren) kanssa jakuzziin vähän rentoutumaan, ja siitä sitten slopestylen treeneihin. Kova ollut aikataulu: neljä päivää putkeen ja joka päivä ollut big air- ja slopestyle-treenit. Huomenna vielä el grande finale, eli slopestyle – oma suosikkini. Se on päälaji muutenkin. Hölähtelee isosti huominen, mutta big air meni mielestäni aika hyvin. Sain ensin tehtyä style-trickin ja tosi fiiliksissä siitä, että porukka tykkäsi myös ja sain hyvät pisteet. Siitä oli hyvä lähteä kilpailemaan isoihin temppuihin. Ekat pari rania tuntui hyvälle, mutta en saanut pysäytettyä spiniä. Sitten tehtiin pikku pelimuuvi ja halusin tehdä caballerial tupla movuflipin. Siitä tosi fiiliksissä, että sain sen kisassa tehtyä ja ehkä se on muutenkin se suunta, mihin haluan puskea lumilautailua. Tosi kiva, että se onnistui ja sitten siihen kylkeen frontside 1800 pikkusen rock’n’roll-ländillä, mutta se oli itselle mukava, että sain sen viimeisellä tehtyä. Onnellinen loppu ja fiiliksissä omasta laskemisesta, Rinnekangas kertoo.

Viime kauden X Games meni Rinnekankaalla ohi Laax Openissa koetin loukkaantumisen vuoksi, mutta nyt hän on takaisin ja lasku kulkee. Sunnuntain slopestyle siintääkin jo iisalmelaisen mielessä:

– Tuntuu ensinnäkin hyvältä olla takaisin laudan päällä. Laax oli ensimmäinen kisa, missä tuntui, että osaa vähän laskea loukkaantumisen jälkeen, niin oli mukava lähteä tänne kilpailemaan. Slopestyle-radasta vielä, että se on tosi hyvä. Paljon reilejä, semmoinen sidehit ja kaksi hemmetin hyvää hyndää. Sillä on aika hyvä lähteä jatkamaan tätä matkaa.

Slopestyle-kisa näytetään suorana klo 20 alkaen X Gamesin sivuilla osoitteessa www.xgames.com

Tulokset:
1. Taiga Hasegawa JPN 94
2. Hiroaki Kunitake JPN 83
3. Mons Roisland NOR 82

6. Rene Rinnekangas 73

Maajoukkueen viralliset kumppanit ovat Ruka, SkiOne ja Kuoma.