Sappee 20.6.2024

Rinnekangas pronssille X Games -slopestylessä

Rene Rinnekangas Kuva: Rami Hanafi
Renelle nappisuoritus Aspenissa päivän ensimmäisessä kisassa.

Rene Rinnekangas aloitti päivänsä erinomaisesti Aspenissa Coloradossa, kun päivällä siirtyneessä X Gamesin slopestylessä hän otti pronssia. Vielä samana päivänä iltakisana lasketaan big air.

Ensimmäisellä kierroksella Rinnekangas aloitti reilit vakuuttavasti, mutta pyöri yli backside 1620:n. Toisella kierroksella hän sai koko laskunsa upeasti pystyyn tehden hyppyreistä caballerial 1260 ja backside 1620 sekä kaarihyppyreistä switch tupla backside rodeon sekä tupla cripplerin. Tällä laskulla hän nousi jopa toiseksi, mutta kolmannella kierroksella hän kaatui ja Norjan Mons Roisland nousi ohi. Muita laskijoita ei enää saanut parannettua sijoituksiaan, joten Rinnekankaalle pronssia, Roislandille hopeaa ja voiton otti Yhdysvaltojen Dusty Henricksen. Slopestyle-kulta oli kisojen ensikertalaiselle jo toinen hänen otettua toissapäivänä kultaa knuckle huckissa.

– On kyllä hemmetin hyvä fiilis. Mahtava aamu tässä takana. Eilen kisat siirrettiin tälle päivälle tuulen vuoksi, ja hyvä näin – tänään rata oli uskomaton ja keli kohdallaan. Päästiin näyttämään mitä lumilautailu on tänä päivänä. Tosi fiiliksissä olen pronssista. Aina sitä parhaansa yrittää, mutta nyt olen kolmannesta sijasta erittäin fiiliksissä, Rene Rinnekangas kommentoi.

Kreischbergin maailmancupin viidennen sijan jälkeen Rene satutti olkapäätään maajoukkueleirillä Keski-Euroopassa, jonka vuoksi hän joutui jättämään Laaxin maailmancupin väliin. Laskemisen pariin Rene pääsi vasta tällä viikolla Aspenissa. Käsi edelleen vaivaa, joten Rene laski käsi teipattuna:

– Ekana päivänä tänne tultua olin, että ei hitto tälläkö kädellä se pitäisi laskea. Tuntui niin huonolta. Tässä on kuitenkin menty päivä päivältä parempaan suuntaan, ja kiitos Ruotsin koutsille Jocke Hammarille, joka valelääkärinä laittoi teippiä olkapäähän ja saatiin mies kisakuntoon. Kyllä tässä buranaa saa aika hyvään tahtiin vetää. Toki kisatilanteessa on sen verran adrenaliinia veressä, ettei sitä aina muistakaan mitä kaikkea on rikki kehossa. Treeneissä en kehdannut tehdä kisatemppuja: yhtään 1620:stä en ole koko viikkona tehnyt. Olen yrittänyt säästellä olkapäätä, mutta kisassa piti koittaa. Siinä mielessä onnistui älyttömän hyvin. Viimeisestä kaaresta piti kääntää 900:ksi, mutta jäin jotenkin hyppyriin kiinni, joten jätin tupla crippleriksi.

Vielä tänään edessä on big air iltakisana, joten ilman kipeää kättäkin päivä olisi rankka. Koitokseen hän on silti valmis:

– Toki kaksi kisaa päivässä on sekä keholle että päälle kovaa hommaa. Tämä pronssi antoi kuitenkin sen verran lisäbuustia, että voi tyytyväisin ja rennoin mielin lähteä iltaan. Vaikkei enää paineita olekaan, niin toki silti kisoissa kaikkensa laittaa – ja vähän enemmänkin.

Big air kisataan alkaen 4.45 sunnuntain ja maanantain välisenä yönä. Kisat on nähtävissä suorana Elisa Viihteeltä.

Aikuisten maajoukkueen viralliset kumppanit ovat Ruka ja Urheilu Mehiläinen.