Nuuksio Bike Park 15.5.2024

Rinnekangas toinen maailmancup-avauksessa

Kuva: Henri Laakkonen
Rene Rinnekankaalle uransa ensimmäinen maailmancup-mitali Sveitsistä.

Churissa Sveitsissä lasketussa maailmancupin avauksessa Rene Rinnekangas on sijoittunut toiseksi. Telinekilpailuna lasketun big airin voitti Sveitsin Jonas Boesiger ja kolmanneksi tuli Ruotsin Sven Thorgren. Naisissa Enni Rukajärvi oli viides Japanin Kokomo Murasen voittaessa kilpailun. Kisan muista suomalaisista Kalle Järvilehto oli finaalien yhdeksäs ja Carola Niemelä karsiutui ollen sijalla 21.

Rinnekangas aloitti päivän vahvasti voittaen oman karsintaryhmänsä backside 1620:lla. Kalle Järvilehto teki niin ikään backside 1620 ollen karsintaryhmän kolmas. Naisissa Enni Rukajärvi jatkoi kuudennelta sijalta finaaliin.

Finaalissa ensimmäisellä kierroksella Rinnekangas nappasi kärkisijan samalla tempulla millä voitti karsinnat. Toisella kierroksella hän ei saanut aivan hyppyään kunnolla pyörimään ja joutui tyytymään frontside 1080:een, jolloin Boesiger nousi hänen ohitseen. Rikkonaisissa kisoissa useiden kuitenkin kaatuessa Rinnekangas oli toisena vielä viimeisellä kierroksellakin. Hän koitti viimeisenä hyppynään frontside 1440:tä, joka oli hyvin lähellä tulla pystyyn. Pyörähtäminen yli kuitenkin maksoi tällä kertaa ykköspaikan. Rinnekangas itse oli kaikesta huolimatta tyytyväinen:

– Hyvä fiilis on. Tämä oli aika erikoinen kisa, että hirveän moni ei ländännyt omia temppujaan. Tosi tyytyväinen olen, että sain tehtyä pari omaa temppua. Ei ollut ihan sitä mitä lähdin hakemaan, mutta mukavasti kävi silti. Eka meni hyvin, mutta toka jäi piippuun. Kolmas oli aika lähellä, että olisi mennyt päälle, mutta ei tällä kertaa. Siinä oli saumat vaikka mihin, mutta ei tällä kertaa. Tosi iloinen silti olen tokasta sijasta. Tämä oli ensimmäisen maailmancupin podium-sija itselle ikinä, joten erittäin tyytyväinen olen.

Enni Rukajärvi teki ensimmäisellään hienon backside 720:n, mutta toisen kierroksen caballerial 720 tuli pitkälle eikä kolmannen kierroksen caballerial 1080 tullut pystyyn. Finaalista jäi hampaankoloon, vaikka sijoitukseen itsessään Rukajärvi ei pettynyt ollutkaan:

– Ihan ok fiilikset. Tosi hienoa oli päästä finaaliin, mutta siellä laskut eivät ihan onnistuneet. Ei kuitenkaan voi olla hirveän huonona viidennestä sijasta, mutta olisi ollut kiva onnistua. Oli vähän haastavat olosuhteet, mikä varmaan välittyi myös tv:n välityksellä. En saanut vauhteja ihan kohdilleen, mihin homma omalta osalta kaatui.

Vaikean edellisen kauden jälkeen Kalle Järvilehto tuli takaisin kisakentille upeasti finaalipaikalla. Vaikka tällä kertaa hän finaalissa kaatuikin kahdesti backside 1620:n pääsi hän silti viimeisellä kierroksella viihdyttämään kisakansaa erikoisvoltillaan. Järvilehto oli myös todella iloinen saadessaan uusia temppuja mukaan ja päästessään jatkoon:

– Todella fiiliksissä olen, baikkei kisa mennyt niin putkeen – oli tosi vaikea hyndä. Karsinnat meni paremmin. Silloin oli pehmeää ja loskaista ja tosi mukava laskea. Olen tyytyväinen, että sain tuotua uusia temppuja kisoihin. Mulla meni koko viime kausi ohi, niin oli tosi hauska taas kisata. Hienoa oli avata kausi finaalipaikalla, enkä malta odottaa mitä jatkossa tulee.

Seuraava maailmancupin kilpailu lasketaan Steamboatissa Yhdysvalloissa 2.-4. joulukuuta.

Tulokset naiset: https://medias2.fis-ski.com/pdf/2022/SB/6057/2022SB6057RLF.pdf

  1. Kokomo Murase JPN 173,75
  2. Anna Gasser AUT 150,00
  3. Jasmine Baird CAN 148,75
  4. Enni Rukajärvi 72,25
  5. Carola Niemelä 16,25

Tulokset miehet: https://medias3.fis-ski.com/pdf/2022/SB/6058/2022SB6058RLF.pdf

  1. Jonas Boesiger SUI 162,00
  2. Rene Rinnekangas 141,00
  3. Sven Thorgren SWE 134,00
  4. Kalle Järvilehto 46,25

Aikuisten maajoukkueen viralliset kumppanit ovat Kuoma, Ruka ja Urheilu Mehiläinen.

Artikkelia muokattu: