Sappee 13.7.2024

Rinnekankaalle pronssia X Gamesin big airista

Kuva: Rami Hanafi
Rene Rinnekangas otti samana päivänä myös viidennen sijan slopestylestä.

Aspenissa Yhdysvalloissa Rene Rinnekangas on ottanut varhain Suomen-aikaan pronssia kutsukilpailu X Gamesin big airista. Lisäksi aiemmin samana päivänä hän laski slopestylessä viidenneksi. Big airin voitti Norjan Marcus Kleveland ja slopestylen Kanadan Mark McMorris.

Ensimmäisenä Aspenissa laskettiin slopestylen aamukisa, jonka Rinnekangas aloitti vahvasti. Hän veti ensimmäisellä ranillaan loistavasti ja nousi sillä kisassa kärkeen. Jamisessiona lasketussa kisassa laskijat saivat useita laskuja, ja Rinnekankaalla oli onnistumisen jälkeen mahdollisuus vaihtaa laskua. Hän lähti hakemaan viimeisestä hyppyristä backside 1980:tä, mitä ei aiemmin missään kisassa ole tehty. Viimeisellä laskullaan hän sen saikin, mutta hyvästä laskusta huolimatta sijoitus jäi viidenneksi.

– Tosi hyvä slopestylekisa – ehkä kovatasoisin kisa missä itse olen ollut mukana. Älyttömän fiiliksissä olen siitä, mitä sain tehtyä. Ekan ranin kombosta frontside 1440, backside 1620 ja caballerial 1620 olen ihan jäätävän fiiliksissä. Että sain sellaisen pystyyn, niin se on tärkeä itselle tietää, että pystyn sellaista jatkossakin tekemään. Sitten tuli pari laskua hasardoitua, mutta neljäs rani meni ihan hyvin. Sekään ei ollut kaukana, ettei ollut täysi onnistuminen. Siinä tein switch tupla backside rodeon, frontti 1440 ja backside 1980, niin se oli sellainen ultimate dream run itselleni – pakko myöntää. Ei jäänyt kauaksi täydestä onnistumisesta: vikaa rania en saanut naulattua ja ekassa laskussa yksi reili vähän roikkui. Slopen suhteen olen tosi tyytyväinen omaan laskemiseen ja luotto kohdillaan, niin tästä on hyvä jatkaa eteenpäin, Rinnekangas kommentoi slopestyle-kisaa.

Pitkä päivä jatkui myöhäisellä big air -kilpailulla, jossa Rinnekangas oli ensimmäinen laskija. Heti kärkeen hän teki backside 1980, ja kun kaksi temppua tarvittiin ja toisella kierroksella tuli vielä Rinnekankaalle uuden tempun, frontside 1800:n onnistuminen, oli hänellä kärkipaikka hallussa. Kun Marcus Kleveland nousi Rinnekankaan ohi, lähti hän koittamaan tehdä 1980 vielä paremmin, mutta ei enää siinä onnistunut. Viimeisellä hypyllään Kanadan Max Parrot nousi Rinnekankaan ohi toiseksi, mutta silti mitali tuli Suomeen.

– Pakko myöntää, että alkuun olin pikkuisen harmissani, etten saanut slopessa täyttä onnistumista, mikä maksoi pisteissä aika paljon. Mutta siinä oli hyvä apinanraivo big airiin ja keskittyminen sitä varten. Oli hyvä tuntuma laskea, ja kaksi ekaa hyppyä meni omasta mielestä aika hyvin. Ekalla ranilla backside 1980 ja toisella frontside 1800, mitä en ikinä aikaisemmin ollut ländännyt. Erittäin tyytyväinen siitä ja koko päivästä. Tosi tyytyväinen olen omaan laskemiseen ja tästä on hemmetin hyvä jatkaa olympialaisiin. Hyvä tuntuma ja fiilis laskea, Rinnekangas kertoo.

Tämä oli Rinnekankaan uran neljäs X Games -mitali. Aiemmin hän on voittanut pronssia ja hopeaa slopestylessä sekä kultaa videokilpailussa.

Tulokset, slopestyle:

  1. Mark McMorris CAN
  2. Marcus Kleveland NOR
  3. Sven Thorgren SWE
  4. Red Gerard USA
  5. Rene Rinnekangas

Tulokset, big air:

  1. Marcus Kleveland NOR
  2. Max Parrot CAN
  3. Rene Rinnekangas

Aikuisten maajoukkueen viralliset kumppanit ovat Kuoma, Ruka ja Urheilu Mehiläinen.