Sappee 13.7.2024

Rinnekankaan nilkka on leikattu

Rene Rinnekangas / Kuva: Henri Laakkonen
Nilkka murtui Laax Openissa.

Rene Rinnekankaan nilkka on operoitu. Leikkauksen suoritti maajoukkueen lääkäri, ortopedi Mikko Kirjavainen Urheilu Mehiläiseltä. Rinnekangas satutti nilkkaansa Sveitsissä maailmancup-kilpailu Laax Openin finaalin harjoituksissa.

– Ulkokehräksen murtuma tuli hoidettua ruuvikiinnityksellä hyvään asentoon, ja nilkka on nyt tukeva. Leikkaus meni hyvin ja suunnitelmallisesti. Kuntoutus alkaa välittömästi ensimmäisinä päivinä, ja tavoite päästä laskemaan kevyesti ja ottamaan lumituntumaa on noin kaksi kuukautta leikkauksesta. Otamme Renen kanssa kontrollikäyntiä noin 1,5 kuukautta leikkauksesta, jolloin osaamme kertoa tarkemmin paluusta rinteeseen tositoimiin – mahdollisesti vielä tämän kauden aikana, ortopedi Kirjavainen kommentoi. Mikko Kirjavainen toimii Urheilu Mehiläisen ylilääkärinä ja Mehiläisen valtakunnallisena alaraajaortopedian vastuulääkärinä.

Rene Rinnekangas on tyytyväinen, että leikkaus on nyt tehty ja paraneminen voi alkaa:

– Leikkaus meni hyvin – isot kiitokset Kirjavaisen Mikolle ja koko hoitotiimille. Siinä oli ympärillä tosi mukavaa ja ammattitaitoista porukkaa pitämässä huolta Töölön Mehiläisellä. Kaverini Korhosen Henkalle isot propsit, että käytti minua Iisalmesta Helsingissä ja ajoi vielä illalla kotiin, ja Anton Kiiskille, että oli ennen ja jälkeen leikkauksen tukena. Onneksi on niin hyviä ystäviä, että auttavat. Nyt tässä otetaan lepoa ja jääpussia pidetään. Tästä se lähtee päivä päivältä paranemaan. Itselläkin kuorma lähti hartioilta pois, kun nyt tietää sen, että hommat etenevät. Nyt päästään kuntouttamaan, ja se vie minkä se vie. Päivä kerrallaan mennään ja tehdään nilkasta hyvä ja tukeva, niin vältytään tällaisilta tulevaisuudessa.

Aikuisten maajoukkueen viralliset kumppanit ovat Kuoma, Ruka ja Urheilu Mehiläinen.