Sappee 11.6.2024

Rukajärvi ja Rehnberg JedX Big Airin Suomen-mestareiksi

Mikko Rehnberg jatkaa Suomen-mestarina. Kuva: Samu Karvonen
Molemmat jatkavat hallitsevina big airin Suomen-mestareina.

Rukalla avattiin QKLS Games -nimellä kulkevat SM-kisat tänään JedX Big Airilla. Upeassa kevätsäässä lasketussa kisassa oli korkea taso jokaisessa sarjassa, kun kaikki laskijat laittoivat parastaan.

Suomen-mestareiksi julistettiin kids-sarjassa Salla Åkerman ja Niilas Posio, groms-sarjassa Ville Jukola ja Aada Karjalainen, rookies-sarjassa Saana Korhonen ja Roni Aalto sekä avoimessa sarjassa Mikko Rehnberg ja Enni Rukajärvi.

Sekä Rehnberg että Rukajärvi lähtivät kisoihin hallitsevina big airin Suomen-mestareina heidän voitettua kisat 2019 Iso-Syötteellä ja viime vuoden kisojen peruunnuttua. Näin ollen he jatkavat voittoputkeaan.

– Täällä on hyvä tunnelma, nätti keli, kova meininki ja kovaa laskemista. Ensimmäisellä hypyllä pistin tasaisen varman caballerial 720:n switch tailgrabilla, jonka jälkeen lähdin haastelemaan caballerial 1080:tä. Sitä en tänään aivan saanut. Caba seiska riitti tänään voittoon, ja Telma Särkipaju tuli hienolla backside 720:llä toiseksi ja Karoliina Wuorivirta kolmanneksi. Todella hyvä fiilis on laskea kotikeskuksessa, ja täällä on saatu hirmuisen hyvät setit. Sarjassa kuin sarjassa porukka puskee laskemisen tasoa: junnuissakin nähtiin hurjia temppuja ja hyvää meininkiä. Itselläkin on hyvä fiilis. Nautiskelen, Enni Rukajärvi kommentoi.

– Ekalla ranilla otettiin vähän tuntumaa ländistä pikku pingviini-slaidilla ja sen jälkeen tuli frontside 1080 ja kolmannella oli sama koittaa etukantin frontti neljäätoista. Viimeksi olen tuon pysynyt pystyssä kaksi vuotta sitten itse asiassa big airin SM-kisoissa, että hyvin näyttää toimivan näihin karkeloihin tuo temppu. Taso oli kova. Ensin tuli tupla bäkkirodeota ja heti perään mysteerimies Juho Laine teki tripla fronttarin (kolme etuperinvolttia), niin mietin, että pitäisikö tässä vaan avata siteet ja mennä nauttimaan show’sta. Ihan älytön taso ja kaikki laittoivat itsensä likoon, Mikko Rehnberg kommentoi.

Miehissä toiselle sijalle laski Aatu Partanen ja kolmanneksi Juho Laine. Naisissa hopeaa otti nuorten MM-kisoissa pronssia napannut Telma Särkipaju ja SM-pronssia Karoliina Wuorivirta.

QKLS Games jatkuu Rukalla perjantaina slopestylen karsinnoilla. Lauantaina on vuorossa slopestylen finaali ja sunnuntaina modified halfpipe.

Tulokset: https://liveheats.com/events/4079