Sappee 13.7.2024

Rukajärvi toiseksi Dew Tourin slopestylessä

fsa-ennirukajarvi.jpg Kuva: Rami Hanafi
Enni Rukajärvi osui kuvaajaan, mutta ei antanut sen mitalilaskua haitata.

Enni Rukajärvi on ottanut hopeaa Copperilla Yhdysvalloissa kutsukisa Dew Tourin slopestylestä. Kisan voitti naisissa Uuden-Seelannin Zoi Sadowski Synnott ja miehissä Yhdysvaltojen Red Gerard. Kisan toinen suomalainen Rene Rinnekangas oli yhdeksäs.

Sään vuoksi karsintoja lykättiin pariin otteeseen, kunnes ne peruttiin kokonaan ja kaikki kutsutut jatkoivat lauantain finaaliin. Olosuhteet olivat finaalissakin pahin vastustaja: pakkaslumi teki radasta hitaan, ja monella laskijalla oli vauhtien kanssa haasteita.

Enni Rukajärvi sai vauhtia hienosti. Hän sai ensimmäisen laskunsa epäpuhtaudet karsittua toiseen laskuun, josta tuli upeat pisteet 90.75, joilla hän meni kisan kärkeen. Häntä seurannut Synnott nousi kuitenkin hänen ohitseen ja sai vielä viimeisellä kierroksella parannettua. Rukajärvi ei viimeisellään parantanut pisteitään, mutta kukaan ei päässyt myöskään hänen ohitsekaan ja toinen sija säilyi loppuun saakka. Synnottin voittopisteet olivat 97,75.

– Aika kylmä aamu oli, ja silloin sai hieman paremmin vauhtia. Arvelin vauhtien parantuvan, kun aurinko alkoi kisan alettua paistamaan, mutta meni päinvastoin. Piti mennä hyppyreissä vaan aika perus setillä, millä saa vauhtia. Oli suunnitelmissa vähän parempi rani, mutta tosi fiiliksissä kyllä, että sain puhtaan laskun päälle. Reileissäkään en saanut ihan sitä mitä lähdin hakemaan, mutta ei voi kuin olla iloinen miten tämä päivä meni. Laskeminen tuntuu kyllä hyvältä, vaikka vähän hankala viikko ollutkin vauhtien vuoksi. Mutta tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavaa, Rukajärvi kommentoi.

Hän teki hyppyreistä frontside 720, backside 540 ja caballerial 720. Parhaat pisteet ansainneessa laskussa oli myös sydämentykytyksiä, kun viimeisestä hyppyristä Rukajärvi ajautui sivulle päin osuen kuvaajaan – pysyen silti pystyssä.

– Viimeisessä hyndässä oli jotain outoa, kun meinasi lähteä väärään sivuun. Toisella laskulla lähti sivulle, niin bonkkasin vähän kuvaajaa. Onneksi ei osunut kuin kameraan. Tunsin sen ihan kunnolla laudassa, mutta ajattelin, että en kyllä kaadu vaan otan alas. Ei siinä voinut kuin nauraa sen jälkeen. Mietin myös, mitä tuomarit tämmöisestä ajattelee, mutta kai ne sitten tykkäsi bonkista, Rukajärvi nauroi.

Rinnekangas laski erittäin vakuuttavasti, mutta ei aivan saanut kumpaakaan laskustaan täysin onnistumaan. Miesten kisassa laskettiin vain kaksi laskua, joten kolmatta yritystä ei ollut tarjolla. Rinnekankaan pisteet olivat 74,75. Viimeisenä laskenut Red Gerard nousi kaikkien ohin voittaen pistein 93,25.

Tulokset: https://www.dewtour.com/snow/snow-results/

Aikuisten maajoukkueen viralliset kumppanit ovat Kuoma, Ruka ja Urheilu Mehiläinen.