Sappee 13.7.2024

Rukalla kisataan Suomen-mestaruuksien lisäksi Eurooppa Cupissa ensimmäistä kertaa Suomessa

Telma Särkipaju Kuva: Antti Koskinen
ksi kovatasoista kilpailua Rukalla peräjälkeen.

Kotimaan lumilautakausi huipentuu Rukalla, kun kaksi isoa kilpailua järjestetään peräkkäin. Ensin lasketaan ensimmäistä kertaa Suomessa Eurooppa Cupin kilpailu Ruka Europe Cup, minkä jälkeen slopestylen ja big airin Suomen-mestaruuksista kilpaillaan QKLS Gameseissa.

Ruka Europe Cup 26.-29.3. kerää pohjoisimpaan Eurooppa Cupin kilpailuun laskijoita ympäri Eurooppaa slopestyle-kilpailuun. Noin kymmenestä maasta kuten Italiasta, Iso-Britanniasta, Norjasta ja Sveitsistä on ilmoittautunut laskijoita mukaan. Tiistaina kisassa lasketaan karsinnat ja keskiviikkona finaali.

– Hienoa saada Rukalle tämän tason kilpailu mukaan. Rukalla on parkki ollut todella hyvässä iskussa, eikä sattumaa ole, että esimerkiksi Kanadan maajoukkue tuli alkukaudesta tänne harjoittelemaan. Ruka Europe Cupiin parkki tulee olemaan entistäkin paremmassa kunnossa, ja suomalaiset laskijat pääsevät kunnolla kokeilemaan taitojaan ulkomaisia laskijoita vastaan, tapahtumien tuottaja Ville Puominen kertoo.

Eurooppa Cupin jälkeen Rukalla lasketaan heti perään QKLS Games, jossa kilpaillaan SM-titteleistä slopestylessä ja big airissa 30.3.-2.4. Olosuhteet on laitettu huippukuntoon, joten kovatasoinen kilpailu on luvassa. Mukaan kisaan osallistuu runsaasti laskijoita niin maajoukkueesta kuin nousevia tulokkaitakin useassa eri ikäsarjassa. Big air lasketaan perjantaina, slopestylen karsinnat lauantaina ja finaali sunnuntaina.

– Kotimaan kilpailuissa on trendi ollut sellainen, että osallistujamäärät ovat jatkuvasti olleet nousussa. Näin ollen QKLS Gameseihin odotetaan todella paljon laskijoita, mikä tietysti tarkoittaa, että kisa on sekä kovatasoinen että myös kavereita riittää. Vaikka kyseessä ovatkin SM-kisat, voi sinne matalalla kynnyksellä lähteä mukaan koittamaan taitojaan, pitämään hauskaa ja tutustumaan uusiin tyyppeihin, sillä siitä lumilautailussa lopulta on kyse, Puominen kertoo.

Ruka Europe Cup 26.-29.3. (slopestyle)
Info: https://www.ski.fi/ruka-european-cup/

QKLS Games Ruka
Info ja ilmoittautuminen: https://www.ski.fi/ruka-qkls-games/
(ilmoittautuminen sulkeutuu 29.3.)

Ruka Europe Cupin viralliset kumppanit ovat Ruka ja Mehiläinen.
QKLS Games Rukan viralliset kumppanit ovat Ruka, Mehiläinen, Kuoma, Blue Tomato ja Burton Europe.